Helyi hírek 2015. február 20. 14:30 Forrás: Petőfi Népe

Elégették Kisze Tündét

Elégették Kisze Tündét
Farsangi álarcokat készítettek a tiszaalpári gyerekek a művelődési házban, az óvó nénik segítségével.

A különböző asztaloknál lázas munka folyt, mindenki szeretett volna valami egyedit, valami különlegeset alkotni. Először megrajzolták a kívánt álarcot, vagy szemüveget, majd hozzáláttak kivágni. Krepp-papír, és színes lap volt bőven, lehetett válogatni tetszés szerint. Akadtak gyerekek, akik az álarcon, a szemüvegen kívül még fejfedőt is készítettek.



Amikor elkészültek, közösen láttak hozzá a kiszebáb megformáláshoz. Ehhez egy botra, szalmára és különböző ruhadarabokra volt szükség. Nem is tartott sokáig, már láthatóvá vált a báb, amit Kisze Tündének neveztek el.

A szervezők farsangifánk-kiállítást is terveztek, erre azonban csak kevés sütemény érkezett. Kóstolóra való mennyiség azonban akadt. A legszebb álarcok és a legfinomabb fánk készítőjét díjazták, és természetesen minden résztvevő gyermek ajándékot kapott.

A nyertesek kihirdetése után utána gyerekek és felnőttek vonultak az udvarra, ahol felállították, majd meggyújtották Kisze Tündét. A résztvevők farsangi dalokat énekeltek, azt remélve, hogy az égetéssel és a nótázással elűzik a telet és a hideget.


Fotó: Szentirmay Tamás


 

Kövessen minket a Facebookon is!