Helyi hírek 2015. február 20. 16:00 Forrás: baon.hu

Szorgos félegyházi is volt a drogbandában

Szorgos félegyházi is volt a drogbandában
Tizennégy fős banda ellen emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A csoport tagjai 2012 márciusa és 2013 júniusa között hálózatot alkotva terítették a dizájner drogokat Kecskeméten és környékén.








Az ügy fő vádlottja egy 49 éves békéscsabai férfi. A vád szerint - mint azt dr. Schmidt Gábortól, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk - 2010 végétől foglalkozott dizájner drogok értékesítésével (ezt egyébként a törvény 2012. március 1. napjától bünteti). A férfi egy Szlovákiába költözött, a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől szerezte be a drogokat, melyeket hetente - olykor több kilogrammos kiszerelésben - Komáromban vagy a főváros körüli helyszíneken vett át. Az ügyben 14 vádlott van, köztük hárman nők.

- A békéscsabai férfi egészen 2013. június 13-ai őrizetbe vételéig működtette a dizájner drogok forgalmazásával foglalkozó, Kecskemét fogyasztóinak jelentős részét ellátó, piramisszerűen működő hálózatot, amely a Szlovákiából behozott szereket „terítette” a városban - nyilatkozta a vádhatóság szóvivője.

A békéscsabai férfi a drogokat egy 28 éves kecskeméti férfinek adta át. Utóbbi vádlott - amellett, hogy maga is értékesített - „elosztóként” a kecskeméti lakásán és bérelt garázsokban tárolta, kimérte a tiltott szereket, majd továbbította azokat a dílereknek, akik végül eladták a fogyasztóknak. A dílerkedéssel foglalkozó tíz kecskeméti vádlott a kiporciózott szereket grammonként 1000-2500 forintért adta el a kecskeméti fogyasztóknak.

A hálózat azonban túlnőtt Kecskemét határain: Tiszaalpár és a környékbeli települések fogyasztóit egy 40 éves tiszaalpári nő látta el dizájner drogokkal, aki a kristály és biozsálya fantázianevű szereket vagy az ügy békéscsabai főszereplőjétől vagy a 28 éves kecskeméti „elosztótól” vette át. Egy 38 éves kiskunfélegyházi férfi - aki a tiltott szereket a kecskeméti „elosztótól” vagy a tiszaalpári dílertől szerezte - Kiskunfélegyházán és környékén szolgálta ki a fogyasztókat.

A hálózat tagjai a tiltott szerek terjesztésével jelentős bevételre tettek szert, a rendőrök a vádlottaktól több kilogrammnyi dizájner drogot, nagy mennyiségű kábítószert és a szerek kiporciózásához használt digitális mérlegeket, fóliazacskókat is lefoglaltak. A házkutatások során ezen kívül jelentős összegű készpénz, valamint a kiskunfélegyházi dílernél engedély nélkül tartott lőfegyver is előkerült.

A vádlottak szabadlábon várják a tárgyalást, őket a járási ügyészség folytatólagosan elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettén kívül kábítószer birtoklásának vétségével, illetve egyiküket lőfegyverrel visszaélés bűntettével is vádolja. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.


 

Kövessen minket a Facebookon is!