Helyi hírek 2015. március 29. 17:00 Forrás: Petőfi Népe

Szerencsére nem volt nagy durranás

Szerencsére nem volt nagy durranás
Csak hajszálon múlott az élete annak a félegyházi férfinak, akik a napokban egy második világháborús repeszgránátot szántott ki traktorjával.







A férfi miután észlelte az ismeretlen tárgyat felakasztotta egy fára, csak ez után értesítette a területileg illetékes mezőőrt, aki azonnal a helyszínre sietett - tájékoztatta a Petőfi Népét Csáki Zsolt, kiskunfélegyházi őrszolgálat vezetője. Elmondta, munkatársa értesítette a rendőröket, akik a helyszínre irányították a tűzszerészeket. Mint utólag kiderült, a repeszgránát élesítve volt, így bármelyik pillanatban felrobbanhatott volna. A gránátot a szakemberek elszállították a helyszínről, majd pedig hatástalanították.

Csáki Zsolt arra szeretné felhívni a külterületen élők figyelmét, hogy ha a tavaszi munkák során hasonló tárgyra bukkantak, semmiképpen se nyúljanak hozzá vagy mozdítsák el, mert ezek a fegyverek még évtizedek múltán is működőképesek lehetnek. Ugyanakkor azt kéri, hogy ilyen esetben azonnal értesítsék a területileg illetékes mezőőrt vagy a rendőrséget.


Fotó: Vajda Piroska


 

Kövessen minket a Facebookon is!