Helyi hírek 2015. április 21. 10:20

Mobil applikáció teheti trendivé az adományozást Magyarországon

Mobil applikáció teheti trendivé az adományozást Magyarországon
Új mobil applikációval újítaná meg a hazai adományozási kultúrát az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa és a DailyOnestartup vállalkozás csapata. A Napijó alkalmazás egyszerű, szórakoztató és átlátható adományozást tesz lehetővé.

A magyar lakosság adakozási kedve adventkor és természeti katasztrófa esetén a legnagyobb. Az SOS Gyermekfalvak szeretné, ha a jó ügyek támogatásaa mindennapok része lenne és a fiatalabb korosztály körében is népszerűvé válna.

A héten már elérhető Napijó alkalmazás az első olyan mobil applikáció, amely újszerű módon közelít az adományozáshoz: kis összegből, egyszerűen tehetünk nagy dolgokat, miközben testközelből követhetjük, mire megy a pénzünk. A mobil applikáció eleinte az Alapítvány ügyeire lesz alkalmazható, de a projektfejlesztő startup cég, a DailyOne a 3 hónapos tesztidőszak után széles körben elérhetővé teszi más szervezetek számára is.

A Napijó segítségével mobilunkon egyszerűen, gyorsan és játékosan adományozhatunk.


A felhasználó naponta választhatja ki egy listából azt a valóságos ügyet, amit aznap támogatni szeretne 100 forinttal.

A próbaüzemben az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek konkrét álmait támogathatjuk: néhány kattintással hozzájárulhatunk egy kisfiú biciklijéhez, egy judo tanfolyamhoz, egy télikabát, vagy akár egy meleg takaró megvásárlásához. Ma több mint 20 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyerekeknek biztosít családi közeget nevelőszülő hálózatán és gyermekfalvain keresztül. Bár napi 100 forint apróságnak tűnik, nekik óriási segítség.

Az alkalmazáson keresztül könnyedén és biztonságosan eljuttatható a támogatás egy kiválasztott ügyre, és nyomon követhető az is, mekkora összeg, hány támogató hiányzik még megvalósulásához. A Napijó mobil applikáció egyedülálló magyar fejlesztés, amely felrázhatja az adományozási kedvet. Letölthető iPhone és Android alapú okostelefonokra a www.dailyone.org/napijo címről. 

Kövessen minket a Facebookon is!