Dr. Ónodi Izabella 2014. március 6. 08:53

Játékos történelmi vetélkedő általános iskolásoknak

Játékos történelmi vetélkedő általános iskolásoknak
Március 7-én, pénteken 14 órától játékos történelmi vetélkedőt rendez a Sorsocskák Alapítvány a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc helyi és országos vonatkozásai témakörében.

A Sorsocskák Alapítvány nem csak a rászoruló, hanem a tehetséges gyermekekért is tevékenykedik. Most, március idusához közeledve a város legjobb, 7., 8. osztályos "ifjú történészeit" szeretnénk megjutalmazni egy izgalmas, játékos történelmi vetélkedő élményével az 1848-49-es forradalom és szabadságharc helyi- és országos vonatkozásai témakörben – mondta el Ónodi Árpád, a vetélkedőt szervező Sorsocskák Alapítvány nevében.

A vetélkedő minden résztvevője értékes nyereményekkel távozhat a végén helyezéséhez mérten. Az egyik legérdekesebb jutalom egy parlamenti látogatás minden résztvevő számára Lezsák Sándor, az Magyar Országgyűlés alelnöke jóvoltából, aki egyben a vetélkedő fővédnöke és a zsűri elnöke is egykori történelemtanárként. A támogatók - Lezsák Sándor, Dr. Ónodi Izabella kuratóriumi elnök, Csányi József, a KGME elnöke és Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató – felajánlásából 50 értékes könyvnyereményt osztunk szét, míg az Anonym Baráti Kör 30 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal, Horváth Gábor alapítványi tag csokoládéval és mozijegyekkel, Bense Zoltán alapítványi tag és a Petőfi Mozit üzemeltető Gödöllői Mozi Kft. további mozijegyekkel, a Balla és Társa Kft. ásványvízzel,  Kovács János mestercukrász pedig karamellkokárdával támogatja a rendezvényt, és a gyerekek örömét.

A jó hangulatot Gulyás László mesemondó, a vetélkedő moderátora garantálja. A kreatív, színes és játékos feladatok rendhagyó módon teszik próbára a tanulók történelem tudását, kiiktatva az átlagos tanulmányi versenyek szorongását. Lesz többek között kézzel készített plakátbemutató, puzzle, activity, szavalóverseny és villámkérdések is a forradalom és szabadságharc témakörében.

Kövessen minket a Facebookon is!