Bugac 2015. április 27. 17:25

Lengyel siker a bugaci tereprali OB-n

Képgaléria
Lengyel siker a bugaci tereprali OB-n
Kiváló versenyt hozott a hazai tereprali országos bajnokság nyitófutama, amit április 24- 26. között Bugacon és térségében rendeztek meg. A viadal a közép-európai zóna trófea futama is volt egyben, így külföldről is érkeztek versenyzők. A rali össztávja 384 kilométert tett ki, aminek az útvonalát Bugac, Bugacpusztaháza és a környező települések külterületi földútjain alakították ki. A Duna Aszfalt Kupa a lengyel Marcin Lukaszewski, Magdalena Duhanik-Persson páros győzelmével ért véget.

Lukaszewskiék a szombati /április 25./ kétszer 110 kilométernyi szelektív után álltak az élre, taktikus versenyzéssel: mindkét futamot a 2. helyen zárták és ezt a receptet követték a vasárnapi 94 kilométeren is, amelyen szintén a 2. pozícióban végeztek.

Legjobb magyarként a 3. helyen Fekete Antal/Tóth György páros zárt a Toyota Hilux Overdrive-val.

A motoros, quados kategóriában Somfai Mátyás bizonyult a legjobbnak EATV típusú quadjával, és célba ért a mezőny egyetlen kamionos egysége, a Qualisport Scaniája is, Kovács Miklós pilótával, Ács László főszerelővel, valamint a beugró navigátorral, Bognár Józseffel a fedélzetén.

 

A Duna Aszfalt Kupa: a tereprali-ob idei első, a Közép-európai Zóna Bajnokság második fordulója volt.

 

Végeredmény:

1. Marcin Lukaszewski/Magdalena Duhanik-Persson – BMW – 3:45:25

2. Piotr Bialkowski/Artur Kolodziej – Hummer +0:01:15

3. Fekete Antal/Tóth György – Toyota Hilux Overdrive +0:02:16

4. Korda Erik/Nyírfás Julianna – HRX Ford +0:03:15

5. Fazekas Károly/Szenáki László – BMW X6 +0:08:28

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!