Dr. Ónodi Izabella 2014. március 10. 06:51

Segíts kupakkal, egy százalékkal!

Segíts kupakkal, egy százalékkal!
Súlyos terhet cipel a félegyházi Török család: az orvosok szerint fiuk soha nem lesz képes önálló életvezetésre. Jánoska április 22-én tölti be a 14-dik életévét, de egyelőre nem hogy írni, olvasni és számolni, de még beszélni sem képes.

– Jánoska középsúlyos értelmi fogyatékos, és ez az állapot maradandó – mondja az édesanya. Én pedig arra gondolok, milyen hosszú, fájdalmas út vezethetett ennek az elfogadásáig.

– Jánoskának az idegrendszeri károsodása mellett magatartászavara is van, gyakorlatilag egy percre sem lehet magára hagyni – folytatja az édesanya, aki gyógypedagógiai asszisztensi végzettségével teljesen reálisan látja fia esélyeit. A fiúval foglalkozó gyógypedagógusokkal közösen azt szeretnék elérni, hogy Jánoska minél nagyobb fokú önállóságra tegyen szert.

Úgy tűnik, az anyai szív tartalékai kimeríthetetlenek. Jánoska napi 24 órás figyelmet igényel. Édesanyja mellette van éjjel-nappal, gondját viseli a fizikailag egyre erősebb, de szellemileg korlátozottan fejleszthető fiúnak, aki nemrégiben játékból úgy visszafeszítette a lábujját, hogy az eltört.

– Bevallom: elfáradtam. Férjem dolgozik, én 39 ezer forint ápolási díjat és családi pótlékot kapok. Jánoskának viszont szeretnénk mindent megadni: például immunerősítő készítményekre van folyamatosan szüksége.

A család nagyra értékeli az emberek segítőkészségét, hiszen eddig is nagyon sok támogatást kaptak már. Számukra azonban a hétköznapok folyamatosan újratermelik a problémát. Ezért találták ki a kupakgyűjtést. Mindazok, akik szívesen segítenének a Török családon, megtehetik műanyag kupakok gyűjtésével, amiért egy helyi műanyag-feldolgozó kilónként 80 forintot ad a szülőknek.

A összegyűjtött kupakok leadhatók a félegyházi és kecskeméti Spar áruházakban, valamint félegyházi a könyvtárban és a művelődési központban is, nyitva tartási időben. De a szülők szívesen el is mennek érte.

Az anyuka elmondta: 160 kiló kupakot már leadtak. Lakitelekről valaki egy zsák kupakot ajánlott fel, Kecskemétről száz kilós felajánlás érkezett. A család az alábbi köszönetnyilvánítással szeretné kifejezni háláját minden segítőnek.

 

Köszönetnyilvánítás

Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak a segítségét, akik gyermekünk Török Jánoska egészségi állapotának javulásához bármilyen adománnyal hozzájárultak.

Támogatóink:
Sirius Rádió
Trió TV
Petőfi Népe
Rocktár: Ónodi Árpád,
Sorsocskák Alapítvány: Dr. Ónodi Izabella, Bense Zoltán, Horváth Gábor
Csányi József KGME elnöke
Vitamin Patika Pázmány utcai zöldségkereskedés
Zsíros-Juhász István vállalkozó

1956 Magyar Nemzetőrség Kiskunfélegyházi Egysége Keserű Pál vezetésével 
csatlakozott a Kiskőrösi Kiképző Bázis Horváth Jenő vezetésével
a Szegedi Nemzetőrség Zetényi-Csukás Ferenc vezetésével.

Lakótelepi Spar Áruház, ÉNO, szomszédok, barátok, lakosság és mindenki, aki a műanyag kupakok gyűjtésében segített.

Továbbra is várjuk a műanyag kupakok felajánlását. Nyitottunk gyermekünk részére az OTP-nél jótékonysági bankszámlát, melynek száma: 11773322-01629387
A tisztelt adózók adójuk 1%-ának felajánlásával is tudnak segíteni.

Tisztelettel és köszönettel: Török Jánoska és Szülei
Telefon: 06-70-773-1506

Kövessen minket a Facebookon is!