• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Beszámoló az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Közhasznú Egyesület 2014. évi tevékenységéről
Helyi hírek 2015. május 9. 15:15

Beszámoló az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Közhasznú Egyesület 2014. évi tevékenységéről

Képgaléria
Beszámoló az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Közhasznú Egyesület 2014. évi tevékenységéről
Közhasznú tevékenységünket az Alapszabály szerint végeztük. Célunk a társadalmi esélyegyenlőség megteremtésének elősegítése, a hátrányos helyzetben lévő gyermekek, idősek segítése, az egészséges életmódra nevelés, és a hagyományőrzés.

A partnerséget kiemelt feladatnak tekintettük, rendezvényeinket több civil szervezettel együttműködve szerveztük meg. Több alkalommal szerveztünk színházlátogatást nagyszülők-unokák részvételével. A hagyományőrzés keretében történelmi helyekre (Esztergom, Visegrád, Szentendre) kirándultunk. Részt vettünk a Szőregi Rózsafesztiválon. Sikeresen szerepeltünk a Libafesztivál főzőversenyén.

Számos helytörténeti előadáson, kiállításon gyarapítottuk tagjaink ismereteit. Gondot fordítottunk az egészségmegőrzésre, az szív- és érrendszeri betegségekről orvosi előadást, szűrővizsgálatot és tanácsadást szerveztünk. A hátrányos helyzetű gyermekeknek gyermeknapot, és karácsonyi ünnepséget tartottunk.

Kiemelt figyelmet fordítottunk a Családok Átmeneti Otthonában élő családokra, gyermeknapi meglepetés ebéddel segítettük őket, karácsonyi rajzversenyt és mikulásünnepséget szerveztünk részükre.

Közhasznú tevékenységünket tagdíjakból valósítottuk meg. Rendelkezésünkre állt 142 ezer forint. Közhasznú tevékenységünkre 40 ezer forintot használtunk fel, év végi pénzügyi egyenlegünk 102 ezer forint. A civil törvény közhasznúsági feltételeinek az alábbiakban felelünk meg.

Megfelelő erőforrás áll rendelkezésünkre: Két év egybeszámított adózott eredménye pozitív. Megfelelő társadalmi támogatottságunk van: Felmerült költségeinknek több mint felét közhasznú tevékenységünkre fordítottuk. Központi költségvetésből támogatást nem kaptunk. Pártot nem támogattunk, és párttól támogatást nem kaptunk. Tisztségviselőink munkájukat térítés nélkül végezték.

Magonyné Makány Anna ügyvezető elnök


 

Kövessen minket a Facebookon is!