Helyi hírek 2015. május 11. 14:00

A selymesiek ünnepeltek, a baromfiudvar lakói szomorkodtak

Képgaléria
A selymesiek ünnepeltek, a baromfiudvar lakói szomorkodtak
Nagykanállal ettek a selymesiek a hét végén. Volt is miből, hiszen a kakaspörkölt főzőversenyen minden eddiginél több, közel húsz bogrács alatt lobogott a láng. A rendezvény természetesen nem csupán a főzőmesterek vetélkedéséről szólt. Sokkal inkább arról, hogy a külterületi városrész lakóinak találkozási, barátkozási lehetőséget biztosítson, ahol megbeszélik ügyes-bajos dolgaikat. A rendezvényhez természetesen hozzátartozik a finom vacsora éppúgy, mint a táncmulatság.

Több mint tíz évvel ezelőtt Dongó Róbert, a helyi vendéglős kezdeményezte, hogy kakasfőző versenyt szervezzenek Selymesben. A gasztronómiai kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált, néhány év múlva mégis egy rövid szünet következett. A külterület lakói azonban igényt tartottak az ilyen típusú összejövetelre, így öt évvel ezelőtt újra megrendezésre került. Ettől kezdve évről évre több főzőcsapat jelentkezik, és az esti mulatság résztvevői is folyamatosan gyarapodnak.

Az idei esemény főszervezője Tóth Sándorné volt, akit munkájában segített a Selymesért Egyesület és Ván Jenő is. A körzet önkormányzati képviselője zsűritagként elmondta, hogy a kezdetektől fogva figyelemmel kíséri a főzőversenyt. Azt tapasztalja, hogy évről évre gazdagabb ízvilágú, a megszokottól eltérő, de finom ételek kerülnek a bírák elé. De az esemény többet jelent az eszem-iszomnál. Közösséget teremt azzal, hogy találkoznak az emberek, beszélgetnek, szóba kerülnek a fontos, közös tennivalók.

Egy kakasfőző verseny azért mégiscsak vetélkedés. Az idei versenyen rangos zsűri döntötte el a helyezéseket. Az elnök Balla László alpolgármester volt, akinek munkáját Csányi József polgármester, Ván Jenő képviselő és Rádi András, a Haleszi Gazdakör elnöke segítette. Döntésük alapján Tajti Péter és családja érdemelte ki a legjobb főzőnek kijáró kupát. Kertész János és családja a második, Boda János és családja a harmadik helyezettnek kijáró ajándékokat vehette át.

H. S.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!