Helyi hírek 2015. május 11. 18:00

Segítik az elárvult kutyusokat a félegyháziak

Képgaléria
Segítik az elárvult kutyusokat a félegyháziak
Vannak, akik hagyják elbitangolni, mások elüldözik az egykor kedves kutyusukat. Az elárvult kutyák szerencséjére vannak, akik segítségükre sietnek és menhelyet biztosítanak számukra. Ellátásukhoz pedig sok-sok állatbarát segítségére számíthatnak. Legalábbis ezt bizonyította az a május 9-ei akció, amikor az önkéntesek a kiskunfélegyházi kutyamenhely javára gyűjtöttek adományokat.

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány akciójához a kiskunfélegyházi és a kecskeméti önkéntesek is kapcsolódtak. Munkájuk sikeres volt, hiszen a Spar áruházak előtt kihelyezett perselyekben több mint 200 ezer forint gyűlt össze. Egyéb adományok is érkeztek bőven. Közel 300 kilogramm kutyatáp, 100 kilogramm kutyaszalámi segíti a kutyamenhelyek lakóinak táplálását. Voltak, akik fekhelyek, pokrócok, kutyajátékok felajánlásával kívánták komfortosabbá tenni a kutyák elhelyezését addig, ameddig újra gazdára nem találnak.

Az akció egyik főszervezője Papp Viktória elmondta: jó volt látni, mennyi jó szándékú ember van városunkban is, aki valamilyen formában segíteni szeretne az árva kutyusokon. Sokan voltak, akik kedvencüket is magukkal hozták, hogy támogassanak minket, de sokakat a mi kutyuskáink vonzottak oda, akik zöld kis kendőben segítettek nekünk "Támogasd menhelyünket!" felirattal. Kicsik és nagyok élvezettel simogatták őket! Volt egy kislány: Zsófi (így írta alá a nevét), aki a bolt előtt megmondta az anyukájának, hogy menjenek haza az ő kis 500 forint zsebpénzéért, hogy támogatni tudja az árva kutyuskákat! Nagyon édes volt.

A szervezők azt is elmondták, hogy nagyon jól jött a pénz, amit a kiskunfélegyházi Fido Bácsi Közhasznú Alapítvány kutyamenhelyének bővítésére fordítanak. Ugyanis 8 új kennel építésére kaptak engedélyt , és ehhez bizony kell az alapanyag, kell a pénz és a szorgos kezek. Szívesen fogadnának önkénteseket is, akik segíteni tudnak, akár hétköznap, akár hétvégén a fizikai munkálatokban is, mert kell a segítség. Sajnos nemcsak Félegyházáról hozzák a kutyákat, hanem elég széles az agglomeráció, a környező településekből is kerülnek ide ebek. Így jelenleg a legfontosabb segítség ez, illetve az építőanyag felajánlás volna.

A kiskunfélegyházi gyűjtésben Judik Edit, Csányi Erika, Papp Viktória, Nagy Ádám, Bay Diana, Baranyi-Réczicza Tímea, Jaksa Katalin, Sallai Mónika, Boros Anikó, Géró Amarilla és Géró Esztella segédkeztek. A kecskeméti önkéntes csapat tagjai voltak: Gódor Andrea, Buczkó Anita , Buczkó Dóra, Haris Regina Zsófia, Darányi Ágnes, Kis Fruzsina, Batka Enikő, Frigyesi Tünde , Magyar Szabina , Kiss Viktória, Károlyi Annamari, Rétfalvi Tamás, Pálfi Anna, Szabó Attila

s-r

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!