Helyi hírek 2015. május 11. 19:35

Parkszépítés a Kossuthvárosban

Képgaléria
Parkszépítés a Kossuthvárosban
A kossuthvárosiak, Horváth Tamás önkormányzati képviselő kezdeményezésére, évek óta összefognak egy tavaszi napon, hogy „tisztába tegyék” a Hajós játszóteret és mellette a futballpályát. Idén sem volt ez másként. A rendszeres gondozásnak, és a környékbeliek odafigyelésének köszönhetően május 9-én a pálya melletti ligetes sávban is kevesebb törmeléket, szemetet és üveget kellet összegyűjteni.

Eszik Bence, helyi lakosként és az önkormányzat művelődési és szociális bizottságának tagjaként is támogatója és aktív résztvevője volt a parkszépítő akcióknak. A közösségi munka fontosságáról így nyilatkozott: „Gyerekkoromban rengeteget fociztam itt, a helyi grundon. Sokan már nem emlékeznek rá, de ez a terület nemrég még tele volt királydinnyével, szúrós bokrokkal és méteres aljnövényzettel, ráadásul sokan illegális szemétlerakónak is használták. Aki akkor látta utoljára, ma már rá sem ismerne”.

A szervezők és az akció résztvevői azt is elmondták, hogy ezzel nem ért véget a munkájuk. A nyár beköszöntével folytatják a városrész szépítését.

s-r

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!