Helyi hírek 2015. május 12. 13:00

Örömöt szerezni öröm

Képgaléria
Örömöt szerezni öröm
Pólót festhettek, alkothattak, meseszereplők bőrébe bújhattak, és még Sport Poha-Rak foglalkozáson is részt vehettek május 11-én, hétfőn a „gölleszes” gyerekek. A foglalkozás egy nyertes pályázat jóvoltából vitt színt és élményt az intézmény életébe.

Mint azt Kárpáti Rita ötletgazdától megtudtuk, a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola EGYMI diákjaira kidolgozott programmal - amelynek kidolgozásában az intézmény egyik tanára is részt vett - a Natura Hungarica Alapítvány a MOL gyermekprogramtól nyert támogatást, még tavaly ősszel. Azóta Sport Poha-Rak, összművészeti és dráma szakkörökön vehetnek részt a gyerekek. A hétfő délelőtti alkalommal pedig mindezt egyszerre „vitték el” az intézménybe a programban közreműködők.

Ott volt Vízhányó Zoltán a Sport Poha-Rak-kal, Miklya-Luzsányi Mónika és Horváth-Rekedt Gréta a művészet és a drámapedagógia eszközeivel, no és a Négyszögletű Kerekerdő lakói, Dömdödömmel együtt. A költői verseny című darabot 28 találkozáson csiszolják tökéletesre, mígnem május 26-án elő is adják a Darvas óvoda három csoportjának.

Az izgalom óriási. S bár a program még nem ért véget, már most látható az eredmény az örömtől sugárzó, az alkotás és a mese élményébe belefeledkező gyermekarcokon. A Natura Hungarica Alapítvány munkatársai azt remélik, hogy munkájuk nyomán a programban résztvevő gyerekek sikerélményhez jutnak, ezáltal nagyobb önbizalomra tesznek szert. Látva odaadásukat és a másoknak való örömszerzés vágyát, talán e gyerekek "másságának" társadalmi elfogadásában is sikerül egy parányit előrelépni.

T. T.



 

 

Kövessen minket a Facebookon is!