Helyi hírek 2015. május 13. 07:30

Ünnepi könyvhét Kiskunfélegyházán

Ünnepi könyvhét Kiskunfélegyházán
Utcai könyves szekrényeket állít a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ városszerte, az Ünnepi Könyvhét alkalmából. Az OlvasLAK névre elkeresztelt olvasóhelyeket a Hattyúház mögötti parkban, a buszmegálló parkjában és a városi strandon helyezik el, és gyűjtésből származó könyvekkel töltik fel – tudtuk meg Kállainé Vereb Máriától, a könyvtár igazgatójától, aki azt is elmondta, hogy a kihelyezett könyveket bárki szabadon olvashatja, vagy akár magával is viheti.

Az Ünnepi Könyvhét félegyházi programjainak sora május 26-án, kedden ezeknek az utcai könyves szekrényeknek a felavatásával kezdődik. 10 órakor a Hattyúház mögötti parkban, 10.30-kor a buszmegálló parkjában, 15 órakor pedig a városi strandon.

Május 28-án, csütörtökön 18 órakor Endrei Judit bemondóval, televíziós szerkesztővel találkozhatnak a könyvtár olvasói, június 2-án, kedden 13.30-kor Rácz-Stefán Tiborral lesz író-olvasó találkozó, amelynek témája az elfogadás. Június 4-én, csütörtökön 18 órakor a 90 éve született Bodor Miklós grafikusra emlékezik Szabó Ildikó művésztanár.

Május 28. és június 4. között a könyvtári állományból kivont művek, folyóiratok között válogathatnak az érdeklődők. A kiadványok kedvezményes áron megvásárolhatók nyitvatartási időben a Hattyúház árkádjai alatt.


 

Kövessen minket a Facebookon is!