Helyi hírek 2015. május 14. 14:00

Egy hetes programsorozat a városalapítók tiszteletére

Képgaléria
Egy hetes programsorozat a városalapítók tiszteletére
Minden eddiginél gazdagabb programmal emlékezik meg idén a városalapítókról Kiskunfélegyháza. Éppen ezért nem a Városalapítók napja, hanem a Városalapítók Hete, Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál nevet viseli a rendezvénysorozat. Ezt Rosta Ferenc alpolgármester jelentette be a május 13-ai sajtótájékoztatón.

A gazdag kulturális és sport kínálatból ötöt emelt ki. Elsőként a XVII. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivált említette, amelyet a hagyományoknak megfelelően a Korona utcában rendeznek meg május 16-án 14.30-tól.

Helytörténészeknek és érdeklődő lokálpatriótáknak is fontos lehet a május 20-án a Kiskun Múzeumban megrendezésre kerülő Jászkun Történelmi Emléknap.

Képzőművészeink idén ismét megrendezik a korábban nagy érdeklődésre számot tartó „Miénk itt a tér” szabadtéri kiállítást és fesztivált a Petőfi téren. A megnyitóra május 22-én, pénteken 21.30-kor kerül sor.

A május 23-ai VII. Kunsági Bajuszfesztivál idén is a nagyközönségnek szól, sok-sok színes programmal.

A városért kiemelkedő tevékenységet végzőknek május 24-én vasárnap ünnepi képviselő-testületi ülésen adják át a kitüntető címeket, okleveleket.

Ezek mellett a Béke téren zenés, szórakoztató műsorok, kézműves kirakodóvásár, népi játékok bemutatója várja a félegyháziakat a Városalapítók Hetén. A sportolók sem lesznek tétlenek, hiszen programot szerveznek a sportmászás, a sakk, az ökölvívás, a fogathajtás, a futás és az úszás kedvelőinek egyaránt – mondta el Rosta Ferenc.

s-r


 

Kövessen minket a Facebookon is!