Dr. Ónodi Izabella 2015. október 22. 13:30

Forradalmi Napok az Öreglaktanyában

Képgaléria
Forradalmi Napok az Öreglaktanyában
A kiskunfélegyházi Öreglaktanya 125 éves falai nyolcadik esztendeje adnak otthont a Rocktár Élőzenei Bázisnak. A helyszín és az értékközpontú utánpótlás nevelés kötelez, ezért a szórakozáson túl a tradícióé, a néphagyományé és az emlékezésé a forradalmi hosszú hétvége a "mi klubunkban".

Október 22-én csütörtökön nagy szabású Dömötör Napi táncházat tartunk. Dömötör napját juhászújévnek is nevezték, mert sokfelé ezen a napon számoltak el a juhászok gazdáikkal és akár több napon át tartó mulatságokat is rendeztek utána. 17 órától gyermektáncház és csuhé kézműves foglalkozás, 20 órától pedig felnőtt táncház várja az aprókat és felnőtteket egyaránt. A rendezvényen legnagyobb örömünkre számos környékbeli néptánccsoport is képviselteti magát a félegyháziak mellett.

Október 23-án pénteken rendhagyó, látványos interaktív történelemórára várja a Sorsocskák Alapítvány az érdeklődőket 16 órakor a Rocktárban. Az előadás előtt 11 órakor a Kiskun Múzeumba, 14 órakor pedig Kiskunmajsára, az 56-os múzeumba látogatunk.

Október 24-én szombaton a felhőtlen szórakozás és ünneplés zárja a forradalmi napokat. A Rocktár színpadán a jazz, funky, pop és mulatós elemeket zseniálisan ötvöző, humoros és profi MASZKURA és a TÜCSÖKRAJ zenekar koncertje várja az érdeklődőket!


Ónodi Árpád
Plain-Rock egyesület



 

Kövessen minket a Facebookon is!