Helyi hírek 2015. november 29. 12:25

Fellobbant az első gyertya a város adventi koszorúján

Képgaléria
Fellobbant az első gyertya a város adventi koszorúján
- A karácsony előtti örömteli várakozás, az ünnepre való felkészülés ideje alatt minden kisgyerek és felnőtt szíve szeretettel telik meg. Ilyenkor még közelebb engedjük magunkhoz szeretteinket. Ezzel a gondolattal, és karácsonyi jókívánsággal üdvözölte Csányi József polgármester a városháza előtt megjelenteket november 28-án, mielőtt meggyújtotta a város adventi koszorúján az első gyertyát.

A hangulatos ünnepen a Százszorszép Óvoda apróságai angyalnak és csillagnak öltözve adtak szívet melengető, kedves műsort. A Királyi Szakácsok pedig forró teával kínáltak mindenkit.

Az adventi koszorún a második gyertyát Hatvani Zsófia református lelkész gyújtja meg december 5-én, 17 órakor. Ünnepi műsort ad a református gyülekezet dicsőítők csoportja. Advent harmadik gyertyagyújtásakor, december 12-én, Rónaszéki Gábor plébános mond köszöntőt, és a Constantinum Katolikus Óvoda nagycsoportosainak betlehemes játéka színesíti az ünnepet. A város adventi koszorúján december 19-én, szombaton lobban fel a negyedik láng, amikor Hajagos Gyula plébános köszöntőjét követően a Padkaporos Táncegyüttes betlehemes műsora várja az érdeklődőket.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!