Sport 2015. december 19. 09:00

Májusra kész lehet a motocross pálya

Májusra kész lehet a motocross pálya
Több éves engedélyeztetési huzavona után zöld utat kapott a félegyházi motocross pálya, így minden akadály elhárult a pálya kiépítése, használata elöl. A Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület vezetője, Szabó János elmondta, terveik szerint tavaszra kiépítik a pályát és május elsején a parkerdei rendezvényhez kapcsolódva regionális versenyt is lebonyolítanak.

Jó hír a technikai sportok kedvelőinek, hogy a 2016-os évtől edzésekre és futamokra is alkalmas lesz a motocross pálya. Ennek megvalósítása, tervezése meglehetősen hosszú időre nyúlik vissza- tette hozzá Szabó János.

- A Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület 2011 óta bérli az önkormányzattól a területet, 2011. novemberében adtuk be első kérelmünket a megépítésre. A hivatalos engedélyeztetésről szóló határozat 2015. decemberében érkezett meg.

- Hogyan élték meg az egyesületi tagok a várakozást?

- Négy év alatt a taglétszám jelentősen lecsökkent, egy szűk kör maradt, akik versenyeken vesznek részt. Az Enduro motorosok aktívan tevékenykedtek, rendben tartották az 5,1 hektáros területet. A kötöttségek miatt négy év alatt se fejleszteni, se alakítani nem lehetett a pályát.

- Milyen lesz a kész pálya?

A terültet újra le kell simítani, ki kell alakítani a dombokat, ugratókat. A pálya nyomvonala részben meg van, körversenyek megrendezésére alkalmassá válik. Célunk új tagok toborzása, fiatalok bevonása. Szeretnénk, ha a technikai sportok fontos helyévé válna a pálya.

 

 

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!