Sport 2016. január 7. 17:25 Forrás: nemzetisport.hu

Úszás: lemondott Kiss László szövetségi kapitány

Úszás: lemondott Kiss László szövetségi kapitány
Lemondott tisztségéről csütörtökön Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya – tájékoztatott róla a Magyar Távirati Iroda. A Prima Primissima-díjas mesteredző bő fél évvel a riói olimpia előtt távozik posztjáról. Az elhatározásra a szerdán történtek késztették, miután megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján – indokolta lépését Kiss László.

„Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt” – jelentette ki.

A szerdai sajtótájékoztató végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnoknő faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele. „Méltatlan ez az egész – nyilatkozta a szakember.

– Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről.”

Kiss László 1999 óra irányítja az úszóválogatott munkáját. Szövetségi kapitányi munkája alatt lett olimpiai bajnok Kovács Ágnes és Gyurta Dániel, valamint szerzett három ezüstérmet Cseh László. Az edzőbizottság munkáját is vezető szakember kontraktusát 2013 januárjában négy évvel hosszabbították meg.


Fotó: MTVA

 

Kövessen minket a Facebookon is!