Helyi hírek 2016. február 1. 20:05

A városüzemeltetési bizottság támogatja a 2016. évi költségvetési rendelet elfogadását

Képgaléria
A városüzemeltetési bizottság támogatja a 2016. évi költségvetési rendelet elfogadását
Szinte vita nélkül elfogadásra ajánlotta a képviselő-testületnek a város 2016. évi költségvetési rendeletét a városüzemeltetési bizottság. Az egyhangú döntést Bense Zoltán bizottsági elnök így indokolta: láthattuk, hogy a város 2015-ben fejlődött, történtek beruházások. Ha valaki alaposan áttekinti az idei költségvetést, akkor kiderül, hogy idén tovább szépülhet Félegyháza. A közel 6 milliárdos főösszeg egy stabil, teljesíthető lehetőséget biztosít intézményeink, a város működtetéséhez, valamint a fontos fejlesztési tervek megvalósításához.

A február 1-jei bizottsági ülésen a költségvetés elfogadása kapcsán Kollár László, a Jobbik helyi szervezetének vezetője úgy fogalmazott: jól összerakott, a lehetőségeket jó irányba terelő költségvetésről dönthet február 3-ai ülésén a testület. Idén a város több – régóta megoldásra váró – problémát orvosolhat, köztük az iskolák fontos karbantartási munkáinak elvégzését. Azt viszont kritikaként fogalmazta meg, hogy a város a pályázati lehetőségek mellett, a vártnál kevesebb gondot fordít a közösségépítő, belső erők mozgósítására. Véleménye szerint megfontolás tárgyát képezhetné egy „Félegyháza kártya” kiadása, vagy a helyi pénz bevezetése is. Ezek ugyanis a vállalkozók révén a vásárláskor és szolgáltatások igénybevételekor kedvezőbb feltételeket biztosítanának a helybélieknek, és a város kasszáját is gyarapíthatnák.

A bizottsági ülésen elfogadták a mezőőri szolgálat elmúlt évi beszámolóját, és azt az előterjesztést is, amely a „településkép védelméről” szóló 2013-as önkormányzati rendelet módosítását kezdeményezi.

 

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!