Helyi hírek 2016. február 5. 15:30

Esküvő Kiállítás 2016. Kiskunfélegyháza – Esküvő karikacsapásra

Képgaléria
Esküvő Kiállítás 2016. Kiskunfélegyháza – Esküvő karikacsapásra
Február 14-én, Valentin-napon a szerelmet ünnepeljük. Ezen a napon rendezik meg idén az Esküvő Kiállítást Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A Félegyházi Közlöny azzal szeretné megkönnyíteni a házasságkötés előtt állók ezer teendőjét, hogy választásukat segítve bemutatunk néhány profi szolgáltatást és szakembert. Összeállításunkban elsőként a Bugaci Karikás Csárda szolgáltatásait ismerhetik meg.

Egy esküvő megszervezése komoly kihívást jelent, melyben a helyszín kiválasztása a legfontosabb és egyben a legnehezebb feladat. Érdemes azonban körültekintőnek lenni, mivel egy rendezvény lebonyolításban jártas helyen sok terhet vehetnek le a vállunkról. A Bugaci Karikás Csárda huszonöt éves múltjával mind a hagyományos, mind a modern lakodalmak lebonyolítására megfelelő helyszínt tud biztosítani.

- A puszta hangulatát tükröző, a Kiskunsági Nemzeti Parkkal határos Bugaci Karikás Csárda impozáns helyet kínál esküvők, lakodalmak lebonyolítására. A Bogáncs Rendezvényház hagyományos gerendás kialakításával, fehérre meszelt falaival, rusztikus bútoraival a táj jellegéhez illeszkedő külsőt kölcsönöz. A terem kétszáz fő befogadására alkalmas, melyet egy fahíddal összekötött tanyaudvar tesz még hangulatosabbá. A kert lehetőséget teremt a szabadtéri szertartások megtartására éppúgy, mint a vendég előtt készült bográcsos, kemencében, vagy roston sült ételek elkészítésére - mondta el Kovács Zoltán, a Bugacpuszta Kft. ügyvezetője.

- A ház hangulatába egyaránt beilleszthető a hagyományos kékfestő és fehér abrosszal készült díszítés, és a modernebb, székszoknyás asztalokkal berendezett belső is - emelte ki az ügyvezető. A csárda földrajzi elhelyezkedése miatt kedvelt a vidéki párok számára, és gyakran látogatnak ide külföldi vendégek is. A karnyújtásnyira lévő puszta, a ménes és a szürkemarhák látványa még egyedibbé teszik a helyszínt, és lehetőséget kínálunk lovas bemutató megtekintésére - tette hozzá. - A gémes kúttal és kukoricagóréval berendezett tradícionális tanyaudvaron kemencében sült kenyérlángossal kínáljuk a vendégeket, a szertartáshoz pedig díszes hintóval tudjuk biztosítani az ifjú pár bevonulását. A hagyományos menük mellett egyedi igényeket is teljesítünk, mely mellett egy-egy különleges tálalással még színvonalasabbá tehető az ünnepi asztal.

Kisebb létszámú rendezvényeket a Gavallér tanya 60 fős termében is le tudunk bonyolítani, de rendezvénysátorban akár a 400 fős lakodalmak is megrendezhetők. A vidékről érkező vendégeknek tanyáinkon, vagy a környékben lévő szálláshelyeken tudunk szállást biztosítani. A Karikás Csárda Kun Péter elismert mesterszakács által vezetett tradicionális magyar konyhájával kínál különleges helyszínt a családi, és baráti társaságok számára - összegezte Kovács Zoltán.

K.G.







 

Kövessen minket a Facebookon is!