Bugac 2016. március 23. 15:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Pont került a bugaci lopások végére - videóval

Képgaléria
A nagyközség több tanyájából és egy horgásztó területéről lopott a gyanú szerint a négy fős csoport, akik a rendőröket meglátva autójukkal elhajtottak, majd elszaladtak. Három rendőrkapitányság munkatársai fogták el a gyanúsítottakat.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján tavaly júliustól a rendőrségre több bejelentés érkezett, miszerint ismeretlen elkövetők Bugac több tanyájából és egy horgásztó területéről többek között horgászfelszereléseket, műszaki cikkeket, lószerszámokat, hegesztőtrafót, 8 anyabirkát és 1 bárányt, továbbá több kilogramm mennyiségű kolbászt, májast, disznósajtot és szalonnát loptak el.

A kiskunfélegyházi rendőrök a lopások felderítése érdekében egy külön csoportot hoztak létre. A nyomozókból és körzeti megbízottakból álló csoport fokozott rendőri jelentéttel járőrözött 2015 nyarától a nagyközség területén. Az egyik bugaci ingatlannál idén március 10-én az esti órákban egy gyanúsan közlekedő autóra lettek figyelmesek a körzeti megbízottak. A személygépjármű észlelve a rendőrautót, azonnal nagy sebességgel elhajtott. A rendőrautó az ismeretlen személygépkocsi megállásáig követte azt. Ezután az autóból négy férfi szállt ki és szaladt el. Az egyenruhások az egyik személyt, a 20 éves csengődi R. Tamást utolérték és 23 óra 15 perckor elfogták. Ismeretlen társait a nyomozás során beazonosították a kiskunfélegyházi rendőrök, ellenük körözést adtak ki.  A Kiskőrösi Rendőrkapitányság egyenruhásai március 18-án a körözés alapján elfogták T. Krisztofer 20 éves és R. Norbert 27 éves csengődi férfiakat. A negyedik férfit, a 32 éves orgoványi M. Károlyt a Kecskeméti Rendőrkapitányság körzeti megbízottai fogták el március 22-én az egyik lakatlan orgoványi tanyán.

A négy férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette. A nyomozók kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!