Helyi hírek 2016. április 8. 07:30

Bónuszkártyával a Kulcs Patikában

Képgaléria
Bónuszkártyával a Kulcs Patikában
A Kulcs Patika Bónuszkártyájával többféle kedvezmény vehető igénybe, annak tulajdonosa kedvezőbb áron gondoskodhat egészségéről.













A Kulcs Patika hálózat és a Körpatika a Prémium Egészségpénztárral közösen egyedülálló lehetőséget dolgozott ki betegeinek arra, hogyan igényelhetik vissza az egész éves gyógyszer kiadásaiknak 20 százalékát. A részletekről dr. Kőhalmi Józsefnét, a félegyházi Körpatika vezetőjét kérdeztük.

– Mit nyújt ez a kártya a betegeknek?

Azonnali kedvezményt, vény nélküli gyógyszerek, és egyes étrend-kiegészítők vásárlásakor, és egyedülálló kedvezményt a vényköteles gyógyszerekre is. 

A jelenlegi jogszabályi háttér nem engedélyezi, hogy vényköteles, a társadalombiztosítás által támogatott gyógyszerekre kedvezményt adjunk. Gyógyszertárunkban lehetőség van arra, hogy a Prémium Egészségpénztári szolgáltatás keretében minden megvásárolt gyógyszer – vényköteles, és vénynélküli – térítésének összegéből a beteg 20 százalékot utólag visszakaphat adókedvezmény formájában. Az egészségpénztár a gyógyszertár jelentése alapján összegzi a kártyatulajdonos egy évben gyógyszerekre fordított kiadását, amely utáni adókedvezményt – az egészségpénztári jutalék levonását követően – a következő évben az egészségpénztári számlára kerül. Ez az összeg gyógyszertárunkban levásárolható. A kedvezmény igénybevételéhez sem a kártyatulajdonosnak, sem a munkáltatónak nem kell befizetnie a pénztári számlára, mindössze a szokásos módon kell megvásárolni a vényköteles és vény nélküli gyógyszereket, tápszereket, babaápolási cikkeket, pelenkákat és egyes étrend-kiegészítőket. A kedvezmény igénybevétele semmilyen többlet adminisztrációval nem jár, nem kell számlákat gyűjtögetni és beküldeni, mert a gyógyszertár ezt elvégzi a beteg helyett.

– Kinek ajánlják ezt a szolgáltatást?

– Elsősorban azoknak, akik adóköteles jövedelemmel rendelkeznek. Fontos azonban tudni, hogy GYES-en lévők a párjuk által is lehetőséget kapnak a visszatérítésre, a nyugdíjasok pedig gyermekeiket, hozzátartozóikat segíthetik azzal, hogy az általuk megvásárolt gyógyszer után adó-visszatérítést kapnak.

– Hogyan érhető el ez a szolgáltatás?

– Nincs más teendő, mint a gyógyszertárunkban kitölteni a Prémium Egészségpénztárba való belépési nyilatkozatot. Bármilyen további felmerülő kérdésben készséggel adnak felvilágosítást a gyógyszertár dolgozói.






 

Kövessen minket a Facebookon is!