Helyi hírek 2016. április 19. 21:15

Az ország leendő legjobb lovászai és húsipari termékgyártói versengnek Félegyházán

Képgaléria
Az ország leendő legjobb lovászai és húsipari termékgyártói versengnek Félegyházán
Kiskunfélegyházán a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában rendezték meg a lovász és húsipari termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. Az ország legkiválóbb tanulóit Rózsa Pál igazgató, Csányi József polgármester és Román István agrárszakképzésért felelős államtitkár köszöntötte az április 19-ei ünnepélyes megnyitón. A versenydrukk oldásáról a vendéglátó iskola diákjai vidám, táncos műsorral gondoskodtak.

A megnyitó után nem sokat pihenhettek a fiatalok. Két versenyhelyszín is várta őket. Egyiken írásban, a másikon szóban kellett számot adni felkészültségükről. A péntekig tartó OKTV-s verseny természetesen ezzel még nem ért véget. Szerdán és csütörtökön gyakorlati képességeik, készségeik is megmérettetnek.

A mezgé azonban nemcsak szakmai versenyt rendezett ezúttal, hanem „Agro Sztár Fesztivált”. Tették ezt azért, mert mindkét szakma legjobbjait vendégül látják egy verseny erejéig, és munkájukat a nagyközönségnek is szeretnék megmutatni. Az iskola tornatermében az Agro Sztár Fesztivál teljes ideje alatt húsipari szakmatörténeti és „A szabadság pillanatai” című lovas képzőművészeti kiállítással várják az érdeklődőket. Mindemellett a húsipari tanulók készítette finomságokat lehet kóstolni. De lovasok is kínálnak programot mindenkinek. Április 20-án, szerdán délelőtt az Equita Kft. lovardában (a Kunszállásra vezető út mentén) a lovászok és díjlovaglók bemutatóját láthatják a lovassport szerelmesei. Délután díjugratás, díjlovaglás, akadályhajtás, díjhajtás, Western, terápiás lovaglás, szabadidomítás, fajtabemutatók és csikósbemutató várja az érdeklődőket.

A rendezvényhez kapcsolódóan az iskola rajz- és fotópályázatot is hirdetett. A legszebb alkotásokból készült kiállítás 22-éig, a verseny végéig látogatható a sportcsarnokban. A lótartáshoz és a húsipari szakmához kötődő alkotások legjobbjait oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazták a megnyitón.

Díjazottak voltak:

Általános iskola felső tagozata

1. helyezett: Kovács Elizabet 7/b. osztályos tanuló ((Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Tagintézménye)
2. helyezett: László Alexandra 8/a. osztályos tanuló (Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Tagintézménye)
3. helyezett: Farkas Nikolett és Horváth Evelin 5/a. oszt. tanulók (Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Tagintézménye)

Általános iskola alsó tagozata
1. helyezett: Fekete Nóra 3/c. (Batthyány Lajos Általános Iskola)
2. helyezett: Jelinek Levente 3/a. osztályos tanuló (Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Tagintézménye)
3. helyezett: Vidéki Csaba 4/a. osztályos tanuló (Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Tagintézménye)

Óvjuk a környezetet kategória
1. helyezett: Bakó Lilla 8. c. osztályos tanuló (Dózsa György Általános Iskola)
2. helyezett: Kollár András 4/a. osztályos tanuló (Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola)
3. helyezett: Radics Veronika 4/a. osztályos tanuló (Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola)

Fotópályázat
1. helyezett: Pintér Eszter 5/a. osztályos tanuló (Constantinum Intézmény)
2. helyezett: Kürti Gergely 7/b. osztályos tanuló (Dózsa György Általános Iskola)
3. helyezett: Gönczöl Kamilla 5/a. osztályos tanuló (Constantinum Intézmény)

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!