Helyi hírek 2016. április 20. 18:20 Forrás: MTI

Megkezdődött a szeptemberben induló képzések e-ügyintézési időszaka

Megkezdődött a szeptemberben induló képzések e-ügyintézési időszaka
Már elérhetők az ügyintézési funkciók a felsőoktatási e-felvételiben, így minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel. A módosítások határideje július 12-e.

A jelentkezők a felületen ellenőrizhetik az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: a személyes adatokat, a megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatók a jelentkezéskor megadott adatok.
Szintén az e-felvételi felületén ellenőrizhetik a jelentkezők a már benyújtott dokumentumaik feldolgozottságát, a feldolgozás eredményét, valamint megtekinthetik a dokumentumképeket is.

A hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a felvételi eljárás során a tájékoztatás folyamatosan online formában, valamint e-mailben történik. A felvételi során mindig arra a címre érkeznek a hivatalos értesítések, amelyet a jelentkező az e-felvételi regisztrációjakor megadott.

Az e-ügyintézés elindulásával egyidejűleg elérhető - és letölthető - az e-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában a "Jelentkezői státuszlap", amely tartalmazza az összes információt, mind a jelentkezőről, mind pedig a jelentkezéseiről.

A státuszlap elérhetővé válását követően minden jelentkezőnek ellenőriznie kell az abban szereplő adatokat. Ha azokban bármilyen hibát észlelnek vagy valamit módosítani szeretnének, könnyen és gyorsan megtehetik az e-felvételi ügyintézési funkcióit használva - közölték.
Kitértek arra is, hogy a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb július 12-ig pótolhatók. Ezeket elektronikusan küldhetik be a jelentkezők: beszkennelve és az e-felvételi rendszerébe feltöltve.

Azok a jelentkezők, akiknek technikai okokból nem áll módjukban a hiányzó dokumentumaikat feltölteni, postán is elküldhetik azok másolatát - egy példányban, a felvételi azonosítószám feltüntetésével - az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre.

A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség, szintén legkésőbb július 12-ig az e-felvételi felületén a sorrendmódosítás menüpontban. Szintén itt lehet visszavonni a korábban megadott jelentkezési helyet/helyeket.

A hivatal jelezte, hogy a változtatások az e-ügyintézési felületen nem jelennek meg azonnal, a módosítások csak az elküldött kérelem feldolgozása után látszódnak.




 

Kövessen minket a Facebookon is!