Helyi hírek 2016. április 23. 08:15 Forrás: Objektív Hírügynökség

Speedmarathon Bács-Kiskun megye útjain

Speedmarathon Bács-Kiskun megye útjain
A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2016. április 21-én 6 óra és 2016. április 22-én 6 óra között összesen 42 helyszínen végeztek sebességellenőrzést – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint ismeretes, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL 24 órás összeurópai sebességellenőrzést hajtott végre, amelyhez 24 tagállam csatlakozott.

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés - mint jelentős baleseti forrás - veszélyességének tudatosítása volt és nem a szankcionálás. Az előző év kedvező tapasztalatai után a rendőrség a helyszínek kiválasztásába idén is bevonta a lakosságot, amelyeket az állampolgári javaslatok figyelembe vételével határozták meg.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt Bács-Kiskun megyében 27 egyenruhás 42 helyszínen összesen 201 esetben állapított meg sebességtúllépést.

A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai köszönik a lakosság aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában és más közlekedési akciók szervezése során is figyelembe kívánják venni az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.




 

Kövessen minket a Facebookon is!