Helyi hírek 2016. április 28. 14:40

A Kossuthos eltökéltség, kitartás és szorgalom elnyerte jutalmát

A Kossuthos eltökéltség, kitartás és szorgalom elnyerte jutalmát
Nincs kellemesebb feladata egy tanárnak, mint hogy diákjai sikeréről számolhasson be. A KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Középiskolájának két diákja április 11-én és 12-én, Szolnokon vett részt a Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyének (SZÉTV) országos döntőjén. Önmagában már az is elismerésre méltó, hogy döntőbe jutottak a népes mezőnyből. Remekül sikerült a formaidőzítés sportnyelven szólva.

Két megzabolázhatatlan, vidám, „ide nekem az oroszlánt” hangulatban lubickoló diákot láthattunk mindkét napon. Szociális alapismeretek érettségi tantárgyból Vincze Viktória 5., Bálint Benjamin 9. helyezést ért el. Szóbeli feleletükért a versenybizottság külön dicséretét érdemelték ki. Hosszú távú terveik megvalósításához –egyetemi felvétel - ezzel közelebb kerültek. Mindketten oszlopos tagjai iskolánk irodalmi csoportjának és mozgatórugói a közösségi életnek. Sikerük és hozzáállásuk legyen példa minden diáktársuk számára.

Felkészítő tanáraik Borzainé Lukács Mónika, Szappanos Tünde és Tóth Katalin. A teljes győzelemhez még vár rájuk és évfolyamtársaikra az érettségi. Sikeres vizsgát és eredményes felvételit vagy pályakezdést kívánunk.

Tóth Katalin



 

Kövessen minket a Facebookon is!