Helyi hírek 2016. június 25. 07:30

A tűzoltóbaltától a modern gépjárműfecskendőig

Képgaléria
A tűzoltóbaltától a modern gépjárműfecskendőig
Új, korszerűen felszerelt tűzoltóautóval gyarapodott a félegyházi tűzoltóság. A magyar mérnökök által fejlesztett, hazai gyártású gépjárműfecskendő 4 ezer liter vízzel, 400 liter habképző anyaggal és modern kiegészítő eszközeivel felszerelve nehéz terepen is gyorsan tudja megközelíteni a tűz-, illetve az egyéb káresemények helyszíneit.

A több mint 100 millió forint értékű Rába típusú gépjárműfecskendőt június 24-én, ünnepélyes keretek között vették át a félegyházi lánglovagok. Az átadáskor dr. Farkasinszki Lóránt, a BKM-i Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója így fogalmazott: - A mai nap a biztonság ünnepe. Mi tűzoltók arra esküdtünk fel, hogy a legjobb tudásunk szerint óvjuk az emberek életét, testi épségét és vagyonukat a károktól. De a tűzoltók munkája puszta kézzel nem végezhető. Szükség van a kor színvonalának megfelelő technikai eszközökre is. Ma egy ilyen eszközzel lettünk gazdagabbak.

Csányi József polgármester arról szólt, hogy az új gépjárműfecskendő nemcsak Kiskunfélegyháza, hanem a régió biztonságát is növeli. Ami legalább ennyire fontos, hogy olyan eszközzel gyarapodott a tűzoltóság, amely nemcsak a polgárok értékeit védi, de a mentésben résztvevő tűzoltók biztonságát is növeli a jövőben – tette hozzá.

- Félegyházán 123 évvel ezelőtt alakult meg a tűzoltóság. Az évtizedek során folyamatosan fejlődött. Eljutottunk a régi idők kocsi-fecskendőitől a modern tűzoltófecskendőkig. A tűzoltóbaltától a feszítő-vágó berendezésig. Ennek a fejlődésnek egy meghatározó mérföldköve a most birtokba vett tűzoltóautó, a hozzá tartozó korszerű felszereléssel – mondta Leiz Gábor parancsnok az autó ünnepélyes birtokbavétele előtt.

Az új tűzoltóautót Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa áldotta meg.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!