Sport 2016. szeptember 24. 20:05

Nehezen, de hozták a kötelezőt

Képgaléria
Nehezen, de hozták a kötelezőt
Az erőviszonyok alapján a Kiskunfélegyházi HTK győzelmére lehetett számítani a Harta SE ellen a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójában szeptember 24-én. A várakozásnak megfelelően egyoldalú mérkőzést láthatott a publikum, számtalan lehetőséget kidolgoztak a félegyháziak, amiből egyet gólra váltottak. A játék képe alapján jóval nagyobb különbség volt a csapatok között. A KHTK értékes három pontot szerezve feljebb kapaszkodott a tabellán.

A Baja elleni vereséget követően győzelmi kényszerben léptek pályára a KHTK focistái, a Harta előzetesen könnyű ellenfélnek tűnt, legutóbbi három mérkőzésén ugyanis 17 gólt kapott.

Félegyházi fölénnyel kezdődött a találkozó, helyzetek is adódtak a KHTK előtt, de ezekből nem lett gól az első félidőben. A fölény a második játékrészben tovább fokozódott, a Harta mélyen visszahúzódva a 16-osa előtt védekezett.

A nyomás végül a 61. percben érett góllá, Zs. Juhász megpattanó lövése került Katona Balázs elé, aki ziccerben közelről nem hibázott. (1-0)

A vezető találatot újabb is követhette volna, de a helyzetkihasználással ezúttal hadilábon álltak a félegyháziak. A vendégek csupán szabadrúgásból veszélyeztettek, de a kaput sem találták el.

A KHTK megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

 

 

Értékelés:

Szabó István (vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK):

- Nehéz mérkőzésre számítottam, a Harta az előző fordulóban is összeszedetten játszott. Helyzetek sokaságát hagytuk ki, a vendégek minél kevesebb góllal akarták megúszni, amit elértek. Sajnálom, hogy nem tudtuk több góllal megörvendeztetni a szurkolókat, de a legfontosabb a három pont megszerzése volt. Minden találkozón nyerni akarunk, remélem kikerülünk az átmeneti hullámvölgyből és feljebb lépünk a tabellán.

 

Bács-Kiskun Megyei I. 7. ford. 09.24.

Kiskunfélegyházi HTK – Harta SE (0-0) 1-0

Gólszerző: 61. p. Katona Balázs

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!