Sport 2016. október 6. 13:00

Kimagasló tehetség az Enduro Cross bajnokságban

Képgaléria
Kimagasló tehetség az Enduro Cross bajnokságban
Társai szerint őstehetség az Enduro Cross másodosztály új bajnoka, Csorba Norbert, aki a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület tagja. A lajosmizsei versenyző nemrég csatlakozott a félegyházi motocross klubhoz. Kezdőként alig több, mint 14 Enduro Cross futamon indult el, ezek többségét megnyerte. A másodosztály eddigi hat versenyéből ötször elsőként intették le, egyszer másodikként ért célba. A bajnokságban aranyérmes lett, így a záró futamon már az első osztályú profikkal versenyez. Szabó János, a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület vezetője büszke Csorba Norbert teljesítményére, az eredmények mellett arról is beszámolt, hogy újabb öt évre, 2021-ig megkapták a Parkerdő melletti motocross pályát, ahol fejlesztéseket terveznek, padokat építenek ki és alkalmassá tennék egy országos futam megrendezésére.

A Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület 2015-ben kapott hivatalos engedélyt motocross pálya kiépítésére. Az 5,1 hektáros területet 2011 óta bérlik az önkormányzattól. A bérleti szerződést 2021 szeptemberéig meghosszabbították, ami lehetővé teszi egy országos versenynek megfelelő pálya kiépítését, dombok, ugratók és akadályok kialakítását - mondta el Szabó János, az egyesület vezetője.

- Mozgalmasan telt az elmúlt időszak, versenyekre jártunk és motocross bemutatót szerveztünk a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón. Legtehetségesebb tagunk Csorba Norbert megnyerte az Enduro Cross másodosztályt, emellett átlagban 5-7 versenyzőnk képviseli az egyesületet különböző futamokon. Romániában, Kassán, Pécsett is elindultunk és részt veszünk az Enduro Cross világbajnokság 2017-es parádi versenyén is, ami a VB mellett magyar bajnoki futam is egyben. (A VB mezőny által használt pályán bonyolítják le a magyar bajnoki futamot.)

A Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület tagjai karban tartják a félegyházi motocross pályát, társadalmi munkában a terület fejlesztésén dolgoznak. Országos verseny megrendezéséhez a pálya megfelelő kialakítása mellett szükség lenne víz - és villany bekötésére a területen.

- A szövetség támogatná egy alföldi futam megrendezését, de ehhez szűkösek az anyagi lehetőségeink - tette hozzá Sziládi Róbert, az egyesület titkára.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!