Sport 2014. január 6. 13:23

Döntetlennel zárult az elődöntő első felvonása

A női futsal Magyar Kupa küzdelmeiben már a legjobb négy között járnak a csapatok Az elődöntő első mérkőzését az Astra-Bulls a Dunakeszi Kinizsi otthonában, játszotta.

Dunakeszi Kinizsi – Astra Kiskunfélegyházi Bulls 4 – 4 (3-1)

Dunakeszi, Radnóti Gimnázium. 2013. 01. 05-vasárnap 19: 30

Játékvezetők: Richter Miklós, Horváth Máté, Dombai Szilveszter.

Dunakeszi Kinizsi: Mátra Borbála – Szekér Anita, Bobok Csilla Mária, Szalkai Kitti, Pádár Anita.

Csere: Vella Orsolya, Szabó Krisztina, Ősz Csenge, Urbán Anett, Zamira Aisah Tiara. Vezetőedző: Biczi Gábor.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Zágor Bernadett, Szabó Boglárka.

Csere: Dikanová Dominika, Halászi Kinga, Dombai Nagy Anett, Kovács Klaudia. Vezetőedző: Dombó János.

Gólszerzők: Pádár Anita (3), Szalkai Kitti illetve Szabó Boglárka, Pincze Gabriella Csilla, Dombai Nagy Anett, Halászi Kinga.

A találkozóra nagyon sok néző látogatott ki, nagyszerű hangulatot teremtettek a hazai szurkolók. A hazai csapat szervezetten védekezett, nehéz volt rést találni a vendégeknek, hogy áttörjék a felállt védelmet.

A mérkőzés 5.percében egy kontratámadás végén Pádár Anita betalált a vendégek kapujába, 1-0.

Hatalmas volt az iram, felváltva került helyzetbe mindkét csapat, és a félidő közepén a vendégek kiegyenlítettek, Dombai Nagy Anett nagyszerű átadását Szabó Boglárka értékesítette, 1-1. Rövid idő után Szekér Anita szögletéből Pádár Anita szerzett gólt, nagyerejű lövése a kapu jobb oldalába vágódott, 2-1.

A vendégek igyekeztek, de sok volt a hiba játékukban. Már mindenki a sípszót várta, amikor egy veszélyes hazai támadás végén Szalkai Kitti növelte az előnyt, 3-1.

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, a 28.percben Szabó Boglárka oldalberúgásából Pincze Gabriella szerzett fontos gólt,3-2.

Nagyon nagy iramot diktáltak a vendégek, jót tett nekik a szünet. Fegyelmezetten építették fel támadásaikat és a 32 percben Szabó Boglárka – Megyes Ágnes labdakihozatal végén Dombai Nagy Anett kiegyenlített,3-3.

Az egyenlítést követően Megyes Ágnes távolról küldött hatalmas erejű lövést, a hazaiak kapusa Ősz Csenge csak röviden tudta kiütni, és a kipattanót Halászi Kinga belőtte, 3-4. A vendégek öt perc alatt megfordították a mérkőzés állását.

A hazaiak nagyon felkészültek a mai találkozóra, nem adták fel és egy Szekér – Pádár szabadrúgás-kombináció végén Szalkai Kitti passzából Pádár Anita kiegyenlített, 4-4.

A mérkőzés hajrájában voltak helyzetek mindkét oldalon, de a kapusok hárítottak, így további gólok nem estek.

A fordulatokban gazdag mérkőzésen a hazaiaknál Mátra Borbála, a vendégeknél Zágor Bernadett szenvedett sérülést, mielőbbi felépülést kívánunk nekik.

Küzdelemből mindkét csapat jelesre vizsgázott, a hazaiak nagyon örültek, hogy a hosszú ideje veretlen Astra együttesétől mai lelkes játékukkal szereztek egy pontot. A visszavágó mérkőzés február első hétvégéjén lesz, a KÉSZ Arénában, és várható, hogy újra egy izgalmas mérkőzést játszanak a felek.

Edzői nyilatkozatok:

Biczi Gábor (Dunakeszi Kinizsi): Úgy gondolom rendkívül izgalmas, és sportszerű mérkőzést láthatott a közönség. Bár az Astra többet birtokolta a labdát, szerintem igazságos eredmény született. A mérkőzésen megsérült játékosoknak mielőbbi gyógyulást kívánok.

Dombó János (Astra-Bulls): Egy nagyon jól játszó Dunakeszi Kinizsi ellen az elmúlt egy esztendő leggyengébb produkciójával sikerült elő rukkolnunk. Őszintén gratulálok a Kinizsi mai teljesítményéhez.

Varga Ferenc    

Kövessen minket a Facebookon is!