Dr. Ónodi Izabella 2016. december 3. 11:30

Karácsonyi kiállítás és vásár a Holló Kör galériájában

Képgaléria
Karácsonyi kiállítás és vásár a Holló Kör galériájában
Adventi díszekbe öltöztette galériáját a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészeti Egyesület égisze alatt működő Holló László Képzőművész Kör. A művészek adventi alkotásaiból készült tárlat megnyitójára december 1-jén került sor.

A megjelenteket Rátkai Zsuzsanna köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy a tárlaton sok ismerős művész munkájával találkozhat a közönség, majd hozzátette, hogy természetesen ez a kiállítás ünnepélyesebb a megszokottnál, hiszen az adventi készülődés jegyében zajlik. 

Rátkai Zsuzsanna köszöntője után dr. Ónodi Izabella, a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke tartott megnyitóbeszédet:

„Városunkban nemcsak a hó festi a telet, hiszen számos művész alkot évről-évre ebben a folyamatosan nyüzsgő inspiratív közegben – az ő és a mi világunkat összekötő Art Turkában. A hó ugyan elmaradt odakint, idebent viszont a színek kavalkádja köszönti a nem mindennapi adventi vásárt, ahol nem csak elismerésünkkel adózhatunk a helyi művészközönségnek, hanem valóban hazavihetjük életük apróbb, kisebb, nagyobb darabjait, azokat az órákat, napokat, heteket, amelyeket az általunk megvásárolt műtárgyak elkészítésével töltöttek. Ezek az alkotások egyszeriek és megismételhetetlenek. Épp úgy, mint a rájuk fordított értékes idő. Többek között ez teszi ennyire jelentőssé és emberivé a művész és műgyűjtő kapcsolatát. Teljes szívemből kívánom, hogy a Félegyházi művészek közössége épp olyan örök maradjon, mint a karácsony maga.”

Az ünnepélyes megnyitót gyermekhangok tették hangulatosabbá. A Padkaporos Táncegyüttes énekes lányai karácsonyi énekeket adott elő.

A vásárban szeretetvendégség is várta a látogatókat. Természetesen a forralt bor, a tea és a mézeskalács sem maradhatott ki a kínálatból.


Fotó: Kürti László

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!