Dr. Ónodi Izabella 2016. december 17. 15:30

Ajándék a rászorulóknak

Képgaléria
Ajándék a rászorulóknak
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén is meghirdette jótékonysági akcióját, amely során a rászoruló családok számára gyűjtöttek könyveket, játékokat és ruhaneműt.


Az ajándékok átadására a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban került sor, ahol Kállainé Vereb Mária az intézmény igazgatója és dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke átadták a Kapocs Szolgálat vezetőjének, Füri Juditnak és a Családok Átmeneti Otthona vezetőjének, Kiss-Fekete Katalinnak a felajánlásokat. Idén a Diák Önkormányzat is bekapcsolódott a gyűjtésbe.

Kállainé Vereb Mária az átadó ünnepségen elmondta, hogy a Városi Könyvtár szociális funkciója az utóbbi időben erősödött. Mint mondta, ebben az évben a Kiskunfélegyházi Roma Kisebbségért Egyesület számára is eljuttattak ajándékokat. Emellett folyamatosan gyűjtenek az intézményben Török Jánoska számára kupakokat. Valamint idén a Móra Ferenc Közművelődési Egyesülettel karöltve a Kárpátaljai Nagydobronyi Református Líceumot is támogatta az adakozók felajánlásaival.

Kállainé Vereb Mária azt is hangsúlyozta, hogy a Szociális otthonnal is jó kapcsolatot ápol a könyvtár, hiszen egész évben lehetőséget biztosít számukra a könyvtár látogatására. Az igazgató hangsúlyozta, hogy az álláskeresők és hajléktalanok számára a könyvtárban eltöltött idő és környezet jó lehetőséget ad a melegedésre és a művelődésre egyaránt.




 

Kövessen minket a Facebookon is!