Program 2017. február 15. 07:30

Fuss és add a kilométereidet Félegyházának!

Fuss és add a kilométereidet Félegyházának!
A Yours Truly egy finn kezdeményezésű egyéni futóverseny minden év január és február utolsó vasárnapján, amely során teljesíteni kell az 50 vagy 25 km-es távot 24 óra alatt, de más távval is lehet nevezni. Az első futás időpontja január 29-én volt, a második futásra február 26-án, vasárnap, ugyancsak 10 órától kerül sor. Rajt-cél a Petőfi téri „káposzta” szökőkút. Az útvonal szabadon választható. Lehet futni aszfalton, terepen, pályán, a lényeg, hogy szabadban történjen. Nevezési díj nincs.


Mitől verseny?

Az időeredmény feltölthető a szervezők oldalára (csak aznap lesz aktív), ahol össze lehet hasonlítani a többi indulóval. Ez egy becsületbeli futás, az időt mindenki maga méri. A tervezett táv bármikor megszakítható, a versenyen az abszolút idő számít, az óra az első méter megtételétől, az utolsó méterig ketyeg. 

25 km-es táv: 5 rövid kör, a város belterületén csillagtúra-szerűen, így biztosítva egy fix kiindulási és frissítési pontot:

1. kör (5,1 km): Könyök u. - Balassa u. - Radnóti u. - Izsáki út - Kossuth u.
2. kör (3,8 km): Kossuth u. - Majsai út - Vasút u. - Szegedi út
3. kör (4,9 km): Szegedi út - Irányi u. - Csanyi út - Szilfa u. - Akácfa u. - Bajcsy-Zs. u.
4. kör (6,1 km): Bajcsy-Zs. u. - Liget u. - Alpári út - Róna u. - Kiskun u. - Kun u. - Körösi Cs. u. - Dr. Holló L. u.
5. kör (5,1 km): Dr. Holló L. u. - Kőrösi u. - Asztalos J. u. - Darvas tér - Kőrösi u. - Tanyasori út - Dr. Holló L. u. - Károlyi M. u. - Wesselényi u. - Kossuth u.

Tempó: ~ 6 perc/km (25 km-re számolva, kis pihenőkkel, 2,5-3 óra)

A Yours Truly célja egy nagy létszámú közösségből álló futóverseny rendezése. Mindenkit szívesen látnak akkor is, ha rövidebb, vagy hosszabb távot futna vagy a saját tempójával menne, esetleg más útvonalat járna be.

 

Egyéb információk:
http://www.futas.net/yourstruly/
http://seponkotisivut.dreamhosters.com/public_html/kotirataultra/yourstruly.php



Fotó: illusztráció



 

Kövessen minket a Facebookon is!