Dr. Ónodi Izabella 2017. január 25. 13:30

Fogápolásról a Betűbölcsiben

Képgaléria
Fogápolásról a Betűbölcsiben
A fogápolás nagyon fontos dolog, hiszen szükség van rájuk, és nem mindegy, hogy meddig szolgálnak bennünket. A kicsiknél nagy lépésnek számít az, amikor már egyedül utánozzák a felnőttek fogmosó mozdulatait. Éppen ezért nem csak a gyerekek fogápolásáról beszéltek a Betűbölcsiben, hanem a kismamák fogainak egészségéről is, így az anyukáktól az önálló fogmosást kezdettől fogva helyesen tanulhatják meg a babák.


A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Baba-mama klubjának vendége, dr. Ónodi Izabella fogorvos előadásában rávilágított néhány fontos dologra, amely a helyes fogápolással kapcsolatos. A szakember a kismamák fogápolását is éppoly fontosnak tartja, mint a babákét.

A mondás szerint: Egy baba – egy fog. Dr. Ónodi Izabella szerint ez a mondás részben igaz, részben nem. Sok minden a genetikai tényezőktől is függ, de természetesen az odafigyelés nagyon fontos ebben az időszakban – hangsúlyozta. Néhány eszközt is bemutatott, amelyek használatával kiegészíthetik a kismamák a fogápolási rutinjukat. Megtudhattuk, például, hogy a fogköztisztító kefe, vagy a fogselyem használata is szükséges ahhoz, hogy megőrizzük fogaink épségét.

Az előadás interaktív módon zajlott, a kismamák kérdéseire készséggel válaszolt a szakember.




 

Kövessen minket a Facebookon is!