Dr. Ónodi Izabella 2017. március 7. 07:30

Képviselők munkában – Összefogással a közös ügyekért - videóval

Képgaléria
A félegyházi képviselő-testület egyetlen hölgy tagja, dr. Ónodi Izabella, 2014 óta látja el a 8-as számú választókörzet képviseletét. Nem született félegyházi: Székelyföldet cserélte fel, hogy férje, Ónodi Árpád oldalán új otthonra találjon itt. Ebből adódóan rengeteg munkát és energiát kellett befektetnie, hogy megismerje a várost és az itt élőket, sajátos problémáikat, hétköznapi örömeiket…


– E tekintetben két egységként tekintek a választókörzetre, ugyanis egészen más típusú feladatokkal szembesülök a lakótelepi részen, mint a Kossuthvárosban – summázza a képviselő asszony, majd bővebben is kitérünk a sajátos problémákra és azok megoldására.

– A Petőfi lakótelep kora, adottságai miatt szinte folyamatosan jelentkeznek kisebb-nagyobb hiányosságok, amelyeket a kor elvárásai szerint, lépésről lépésre próbálunk felszámolni. Rengeteg figyelmet fordítunk például a régi, megrongálódott járdák állapotának javítására, és az aszfalt szintezésére. Ugyanis az egyenetlenségek miatt egy-egy nagyobb esőzés alkalmával több helyen megáll a víz. Folyamatosan dolgozunk a parkoló hiány felszámolásán is. Nemrégiben például lakossági megkeresésre felfestettük a parkolóhelyeket a dr. Holló 69-től, ami a visszajelzések szerint beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A Kossuthvárosban az esővíz elvezetése folyamatos kihívás. Vannak területek – például az én körzetemben a Balassa utca – ahol rendszeresen megáll a víz, és az elvezetés minden alkalommal nehézségekbe ütközik. A helyzetet a szikkasztóárkok rendben tartásával és más, lokális módszerekkel próbáljuk megoldani a városháza szakértő munkatársainak közreműködésével, azonban végleges megoldást egy olyan korszerű csatornarendszer hozhatna, ami csak pályázati forrásból volna lehetséges.

– A megvalósult és tervezett fejlesztések a gyakorlatban mérettetnek meg. Mi a helyzet ezen a téren?

–  Szerencsére nagyon sok kisebb-nagyobb problémát oldunk meg. Kiemelkedően nagy befolyást gyakorol az itt élők életére például a lakótelepet a mezőgazdasági áruházzal összekötő kerékpárút szakasz, amely jelentős előrelépést hozott a közlekedés biztonságában. Velem együtt nagyon sokan várják már a körforgalom megújulását is, ahol a jelenlegi piramis formájú forgó szökőkút helyére egy szép városcímer kerül, és a körforgalom virágosítása is megtörténik. A zöldövezetek fejlesztése, rendben tartása, a közösségi terek virággal szépítése az egész városban, és a körzetben is kiemelt figyelmet kap. Ennek keretében Horváth Gábor képviselőtársammal összefogva olyan családi nap megszervezésén dolgozunk a lakótelepen, amelynek keretében a lakókkal közösen ültetünk majd virágot, miközben együtt megélt élményekkel kovácsoljuk össze a közösséget. A részletekről később részletesen tájékoztatjuk az érintetteket.

– A mozgósítás, a városi szociális, kulturális ügyeinek felkarolása egyébként is prioritást élvez az Ön életében nem csak képviselői minőségben.

– Örömmel teszem, mert sok segítőm akad mire egy felmerült gondolatból megvalósult program, rendezvény lesz. Félegyházán rengeteg lelkes tehetséges és tevékeny ember él. Ha ők egy ügy mellé állnak, a siker borítékolt. Hálás vagyok, amiért a Sorsocskák Alapítvány elnökeként ezt rendszeresen megtapasztalhatom. Ilyen volt például a félegyházi malom javára nemrégiben megrendezett jótékonysági bál, az év végi ünnepek alkalmával kiosztott élelmiszer és ajándékcsomagok, ruhaadományok, vagy a nyári népművészeti táborunk. Rengetegen közreműködnek ezeknek az akcióknak, programoknak a lebonyolításában. Soha nem vagyok egyedül, mindig van kire számítani. Őszintén remélem, hogy továbbra is megmarad ez az összetartás és lelkesedés Félegyházán. Ha így lesz, közös erővel bármit elérhetünk. Én pedig örülök, hogy részese lehetek ennek a munkának.

 

Kövessen minket a Facebookon is!