Program 2017. március 20. 18:30

Internet Fiesta a könyvtárban

Képgaléria
Internet Fiesta a könyvtárban
Március 22-e és 29-e között különleges programokkal várják az olvasókat a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, hiszen az Internet Fiesta programsorozat keretében a világhálóval kapcsolatos előadásokon, élménybeszámolókon vehetnek részt az érdeklődők.

Az utóbbi években az internet szinte az emberek életének részévé vált. A közösségi oldalak és más kapcsolattartási formák segítségével azonnal tudunk a világ másik felén lakó, messze élő ismerőseink, rokonaink életének eseményeiről. Miközben a távoli világokat közel hozzuk, ugyanakkor a lokális lakókörnyékünk szépségeit, érdekességeit is megmutathatjuk a világnak. Az Internet Fiesta programsorozatban részt vevő könyvtárak, így a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is az előadások által hasznos tudnivalókkal, tanácsokkal szeretne segíteni olvasóinak, hogy minél magabiztosabban mozogjanak az internet világában, és tudjanak élni a világháló nyújtotta lehetőségekkel.

Az idősebbeket a közösségi oldalak bátrabb használatára buzdítják, és hasznos tanácsokkal látják el a repülőjegy- és szállásfoglalással kapcsolatban őket. A könyvtárosok helytörténeti oldalak bemutatásával felhívják a figyelmet településünk szépségeire, rejtett kincseire.
Az Internet Fiesta programjaira szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt.

 

Programok:

Március 21–30.

A világ könyvtárosaink szemével –  Pillanatképek úti élményeinkből

A látogatók a városi könyvtár munkatársai eddigi utazásaiba kaphatnak betekintést. Több ország nevezetességeit és látnivalóit gyűjtötték össze kiállítás formájában.

 

Március 21–30.

Járd be otthonról a világot!

Válogatást kínálnak útikönyveinkből, úti szótáraikból, útifilmjeikből és utazással kapcsolatos folyóirataikból. Emellett ajánlják hangos útikönyveiket és PONS nyelvcsomagjaikat is.

 

Március 24. péntek 13.15–14.00 óra

„Hurrá nyaralunk”

Utazástervezés a neten, az első lépésektől a megvalósításig. Milyen utazási, illetve szálláslehetőségeket érdemes figyelembe venni? Egy már megtervezett út bemutatása zárja a programot.

 

Március 29. szerda 15.30 óra

„El Camino – Az én utam”

Tarjányi Xénia, a Platán Általános Iskola tanára tart képes élménybeszámolót az El Camino, azaz a Szent Jakab-úti zarándoklatáról.

 

Március 30. csütörtök 17 óra (Művelődési Központ)

A földrajzi szabadegyetemi előadássorozat keretében HAZAJÁRÓ közönségtalálkozó Kenyeres Oszkárral és Jakab Sándorral, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
Látogatói jegyek a könyvtár regisztrációs pultjánál igényelhetőek.

 

Kövessen minket a Facebookon is!