Dr. Ónodi Izabella 2018. június 29. 07:30

Ismét lesz térítésmentes fogászati ügyelet Félegyházán - videóval

Idén október 1-jétől ismét megoldott lesz Kiskunfélegyházán a fogászati ügyelet. A betegek egyelőre a Dankó Pista utca 16. szám alatti fogorvosi rendelőben találnak enyhülést panaszaikra, az új egészségügyi szolgáltató centrum átadását követően pedig a fogászati alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás is a korszerű, felújított épületben kap helyet. Többek között erről döntött június 28-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.

A fogorvosi ügyeleti ellátás megoldása – a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás mellett – a települési önkormányzatok feladata.  Kiskunfélegyházán ezt a tevékenységet dr. Terjék Gyula fogszakorvos végezte 2016. július 31-ig, amikor felmondta az ellátást. Ezt követően – bár az önkormányzat megkereste valamennyi fogorvosi körzetet ellátó fogorvost, és ajánlatkérést is közzé tett fogászati ügyelet ellátására – senki nem vállalta a feladatot.

Pedig az eltelt idő is igazolta: a fogászati ügyeletre nagy igény van a helyi lakosság, és a körzetileg ide tartozó Gátér településen élők körében. Így ezeket az eseteket az ügyelet megszűnése óta dr. Ónodi Izabella fogorvos látja el, térítés ellenében. Most, hogy a doktornő 2018. október 1-jétől vállalja Kiskunfélegyháza és Gátér települések fogászati ügyeleti ellátását, és erre szerződést köt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel, ismét adott lesz a lehetőség Kiskunfélegyházán a térítésmentes fogorvosi ügyelet igénybe vételére. Erre egyelőre a Dankó Pista utca 16. szám alatti fogorvosi rendelőben lesz lehetőség hétköznapokon 18 és 22, hétvégén 6 és 10 óra között, fogeltávolítás, vérzéscsillapítás, idegentest-eltávolítás, törött fog lecsiszolása, gyökércsatorna megnyitása, továbbá az előzőekhez szükséges érzéstelenítés és fogászati röntgen esetén.

A fogorvosi ügyelet az önkormányzati saját erőből felújítandó egészségügyi központban kap majd korszerű, színvonalas rendelőt, ahová a volt SZTK épület megújulását követően, várhatóan 2019 második felében költözhet át.


 

Kövessen minket a Facebookon is!