Helyi hírek 2020. február 14. 11:00

A leginspirálóbb nők között dr. Tajti Zsanett

A leginspirálóbb nők között dr. Tajti Zsanett
A félegyházi születésű hölgy a szegedi gyermekintenzív-osztály szakorvosa, emellett segít a koraszülöttmentőknek. Szabadidejében a Tündéri doktornéni online gyermekorvosi rendelőt vezeti, ahol azonnali közösségi tanácsadást kaphatnak a szülők, valamint egy alapítványt is működtet Tajti Zsanett. A doktornő az idei egyetlen szegedi jelölt a leg­inspirálóbb nők között, akikre február 24-éig lehet szavazni.

Harmadik alkalommal díjazza az egyik internetes portál a leginspirálóbb nőket azzal a céllal, hogy olyan személyeket állítson reflektorfénybe, akik munkásságukkal, hivatásukkal elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak. A hét kategóriában összesen 140 jelölt volt, közülük választotta ki a zsűri azt a 3-3 nőt, akik közül a közönség megszavazhatja a győztest. A leginspirálóbb hétköznapi hős kategóriában szegedi jelöltre is lehet voksolni: Tajti Zsanettre, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosára - számolt be a delmagyar.hu.

– Először e-mailben vették fel velem a kapcsolatot, tájékoztattak, hogy jelöltek. Éppen az osztályon dolgoztam, és nem tudtam hova tenni az üzenetet. Azon gondolkoztam, tényleg nekem akarták-e küldeni – mesélte nevetve a doktornő, aki csodálkozott, hogy a fővárosból hogyan figyeltek fel a munkásságára. Ezt egyébként honlapjának köszönheti, a tündéri doktornő ugyanis nem csak országosan ismert: a világ minden pontjáról vannak már regisztrált tagjai.



– Egy húszezer tagot számláló Facebook-csoportból nőtte ki magát, ahol a szülők kérdéseket küldtek, és amiben tudtunk, segítettünk. A honlap egy 24 órás szakorvosi online rendelő, amely egyedülálló módon azonnal elérhető közelségbe hozza az összes orvost, akire egy kisgyermekes szülőnek szüksége lehet, és ahol gyors tanácsokat tud kapni – mondta.

Tajti Zsanett tehát elsősorban ezért a munkájáért érdemelte ki a jelölést. Emellett azonban főállásban a klinika gyermek­intenzív osztályán dolgozik, illetve a koraszülöttmentőknél is vállal műszakokat. Mind­ezek mellett a Kisgyerekek Is Lehetnek Nagybetegek Alapítvány kuratóriumi elnöke, nem mellesleg pedig egy alig kétéves kisfiú édesanyja.

A leginspirálóbb nőkre február 24-éig lehet szavazni a Femcafe.hu oldalán. A kategóriák győzteseit az Inspiráló Nők Estjén, március 5-én hirdetik ki.


Dr. Tajti Zsanettel készült korábbi cikkeink itt, itt és itt olvashatók.
 

Kövessen minket a Facebookon is!