Dr. Ónodi Izabella 2014. szeptember 4. 16:00

Tánc, ami összeköt

Képgaléria
Tánc, ami összeköt
Székelyföldi körúton járt augusztusban a kiskunfélegyházi Padkaporos Táncegyüttes nyolc néptáncosa. Az utazás részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a fiatalok és dr. Ónodi Izabella, a Sorsocskák Alapítvány kuratóriumi elnöke.


Mint elmondták, a csapat régi álma vált valóra azzal, hogy eljutottak Székelyföldre, a magyar népzene és néptánc egyik leggazdagabb „lelőhelyére”. Az élményekben gazdag utazást a Sorsocskák Alapítvány részben az I. Oldalkocsis Motoros Találkozón összegyűlt adományokból finanszírozta.

A csapat járt többek között Csíksomlyón, Csernáton és Kézdivásárhelyen, keresztet állítottak a Nyerges tetőn, felléptek a perkői Szent István ünnepen, a Hargitafürdői Borvíz Napokon, táncházat szerveztek a helyiekkel közösen Kászonban. A néptáncosok beszámoltak arról is, hogy felvették a kapcsolatot a kézdiszentléleki Perkő, a kézdiszentkereszti Tisztás és a kászoni Eszterlánc néptáncegyüttesekkel. A kialakult barátságokat szeretnék a jövőben is ápolni, és a további együttműködés reményében elmélyíteni.

Nagy örömmel tett eleget a csapat a Magyar Pálos Rend Hargitafürdői Plébániája meghívásának is – számolt be Ónodi Izabella. A kuratóriumi elnök elmondta: kint tartózkodásuk során többször is meglátogatták a kászonimpéri Szent Katalin Gyermekotthont, ahol többek között Gulyás Réka, valamint Szabó András és barátai jóvoltából iskolakezdési ajándékcsomaggal és pénzadománnyal, továbbá közös tánccal vittek örömöt a kis lakók életébe.

Az utazáson képviseltette magát néhány fővel a Petőfiszállási Nagycsaládosok Egyesülete, a Petőfiszállási Római Katolikus plébánia ministránsai és a Magyar Pálos Rend is.

Az élményért ezúton is köszönetet mondanak a résztvevők és a szervezők Szabó Andrásnak és a petőfiszállási Szabó Tüzépnek, a Sorsocskák Alapítvány adományozóinak, és a Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület tagjainak!
 

Kövessen minket a Facebookon is!