Dr. Ónodi Izabella 2014. szeptember 21. 21:50

Csontos Piroska már a riói olimpiára gyúr

Képgaléria
Csontos Piroska már a riói olimpiára gyúr
Csontos Piroska-napot szervezett a Sorsocskák Alapítvány, a Csontos Piroska Fun Club és a Rocktár szeptember 21-én. A szerény, sok-sok országos bajnokságot és nemzetközi versenyt megnyert fiatal hölgy örömmel fogadta a közönség rajongását, szeretetét. Vendégeivel, a Biacsi-ikrekkel, a londoni olimpia bronzérmeseivel dedikálták fotóikat, élménybeszámolókat tartottak és játszottak a rendezvényen résztvevő gyerekekkel.

Szereti Félegyháza fiatal paralimpikonját, a 100 és 200 méteres síkfutás tizenkétszeres magyar-, kétszeres Európa bajnokát. Jelzi ezt az is, hogy a Csontos Piroska szurkolói közössége olyan eredményes kampányt folytatott az internetes közösségi oldalon, a K&H kártyaprogram szavazáson, hogy a város lakói voksaikkal egymillió forintos támogatáshoz juttatták. De ezen a napon is tovább növelték a segítségére szánt összeget a tombolajegyek megvásárlásával, illetve adományokkal. Hogy mire fordítja ezt a pénzt Piroska? Erre a kérdésre úgy válaszolt, hogy sportcélokra. Készül ugyanis a jövő évi riói paralimpiára, ahol a 100 és 200 méteres síkfutáson kívül a 400 méteres versenyen is starthoz áll. Piro szeretne mindent megtenni a sikerért. Mindemellett szüleinek is segítséget nyújt.

A rendezvényen a gyerekeket sportos játékok várták, a vendégeket Hip-Hop táncbemutató a Silver Step tánccsoporttól, a Rocktár 2014-es táborának legtehetségesebb résztvevőiből összeállt új félegyházi együttes, illetve az „Ártatlanok” zenekar szórakoztatta.

194 ezer forint gyűlt össze a becsületkasszába és a tombolákból. Csányi József és felesége több, mint 300 tombolát vásárolt az árverésen, meg is nyerték a főnyereményt (egy kétszemélyes hétvégi wellness utazást), amit Csontos Piroskának ajándékoztak.

Ónodi Izabella, Búzás Mónika és Ónodi Árpád bejelentették: a szeptember 21-ei program az első alkalom volt, hogy jótékonysági rendezvénnyel segítette a Sorsocskák Alapítvány- a Csontos Piroska Fun Club és a Rocktár - arra érdemes fiatal sportolókat, ez egyben egy sorozat kezdetét is jelenti.

 

H. S.

Fotó: Kürti László

Kövessen minket a Facebookon is!