Dr. Ónodi Izabella 2014. október 1. 09:45

Gyermekrajzokkal az idősekért

Képgaléria
Gyermekrajzokkal az idősekért
Október 1-jén az idősekre figyel a világ. Sütő András gondolata – miszerint „önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött” – akár az Idősek Világnapjának alapgondolata is lehetne.

A Sorsocskák Alapítvány a nehéz sorsú, tehetséges gyerekek felkarolása mellett megkülönböztetett figyelmet fordít az idősekre, elesettekre, a társadalom perifériájára szorultakra. Meggyőződésünk, hogy az igazi segítség nem feltétlenül anyagiakban mérhető. Lehet az egy jó szó, emberi gesztus, őszinte odafigyelés, minőségi idő.

Az Idősek Világnapja bennünket is arra ösztönöz, hogy figyelmünket a környezetünkben élő idős emberekre fordítsuk. Úgy gondoljuk, hogy szép megnyilvánulása lehet ennek a figyelemnek a generációk összehozása. Ennek jegyében egy kis gyermekvilágot szeretnénk az idősek otthonában élő emberek életébe csempészni azzal, hogy helyi gyermekek Kiskunfélegyházáról szóló rajzait ajándékozzuk nekik. A gyermekrajzok színes ceruzavonásai reményünk szerint vidámságot és színt visznek az idősek otthona falai közé.

Az ajándék rajzok a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület „Az én Félegyházám, az én otthonom” című pályázatára márciusban beérkezett alkotások. Az általános iskolás gyermekek rajzait tavasszal sikeres kiállításon ismerhették meg a város lakói, amikor a szakmai zsűri döntése szerint számos díj is gazdára talált. A kiállítás után Csányi Józseffel, az egyesület elnökével úgy döntöttünk, hogy a beérkezett több mint 200 alkotás számára nem találhatnánk méltóbb helyet, mint hogy a városban élő idős embereknek ajándékozzuk. Legyen ez szoros kapocs a gyermekek és az idősek, végső soron a Félegyházán élő generációk között!

A Sorsocskák alapítvány örömmel fogad további felajánlásokat a Kiskunfélegyházán élő idősek részére, amit október folyamán az Idősek Világnapja alkalmából eljuttatunk a város idősotthonaiba.

dr. Ónodi Izabella
Sorsocskák Alapítvány
 

Kövessen minket a Facebookon is!