Kultúra 2022. augusztus 10. 12:00

Szeptember elején mutatják be a János Vitéz táncjátékot

Szeptember elején mutatják be a János Vitéz táncjátékot
Nagyszabású előadásra készül újra a Félegyházi Táncszínház. Petőfi Sándor: János Vitéz című művének színpadra írt táncjátékát szeptember 3-án, szombaton 20 órától láthatja majd a közönség, az ingyenes előadás egyben a Petőfi 200 emlékév kiskunfélegyházi nyitóelőadása is lesz a városi sportcsarnokban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a társulat első megbeszélését virágvasárnapon, április 10-én tartotta a Padkapros Házban. Kovács-Csonka Szilvia, a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület elnöke ismertette az előadás részleteit. Elmondta, hogy az előadást egy tábor előzi meg a Borsihalmi Művésztelepen. Itt testileg-lelkileg rákészülnek az eseményre, és tulajdonképpen reggeltől-estig próbák várnak a résztvevőkre, míg a végső simítások is megtörténnek. A tábor előtt is rengeteget próbáltak a szereplők. A darabot élőzenés kísérettel láthatja a közönség, a vajdasági Juhász zenekar közreműködésével. Szerteágazó lesz az előadás: somogyi, nagyecsedi, moldvai, bukovinai, gömöri táncokat is láthat majd a közönség.



Papp Nóra koreográfus a szereposztást is ismertette:

Petőfi Sándor – Kálmán Vilmos, Kukoricza János – Babos Dániel, Iluska – Kovács Krisztina, Boszorkány – Brimo Widad, Bíró – Koso Borisz, Magyar sereg vezére – Dankó Dominik, Francia király – Kátai Tibor

A művet táncjátékra átírta Kátai Tibor és Papp Nóra rendező-koreográfus, zenei szerkesztő: Juhász Gábor, zenei kíséret: a vajdasági Juhász zenekar.


A Félegyházi Táncszínház 2004 óta működik és azóta méltán elmondható, hogy nemcsak városunkban, de a környező településeken és országhatárainkon kívül is ismerik és szeretik rendezvényeiket, előadásaikat. Az egyesület megalakulása óta színvonalas alkotó és előadóművészi tevékenységével és az ehhez kapcsolódó rendezvények szervezésével Kiskunfélegyháza és a környező települések lakosságának nyújt maradandó élményeket. Az egyesület célja minél több fiatal alkotó tehetség szerepeltetése előadásai alkalmával, ezáltal a városhoz való kötődésük, identitástudatuk erősítése.

Z. A.
           

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek