Tiszaalpár 2022. október 10. 10:00

Korszerűsítették a tiszaalpári általános iskola villamoshálózatát

Képgaléria
Korszerűsítették a tiszaalpári általános iskola villamoshálózatát
Az idei nyár folyamán 80 millió forintos beruházás keretében korszerűsítették a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola villamoshálózatát. A fejlesztés révén biztonságosabbá és energiahatékonyabbá vált az épület. Az átadási ünnepséget október 7-én tartották az iskola tornacsarnokában.

Borítókép és további fotók: Ujvári Sándor

Mayer Tamásné iskolaigazgató köszöntőjében emlékeztetett: az Árpád Fejedelem Általános Iskola 2021-ben ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját. Ezen az ünnepségen jelentette be Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, hogy 80 millió forint összegű támogatásban részesül az intézmény, amelyet a villamoshálózatának felújítására fordíthat. Az elmúlt évtizedek alatt teljesen elöregedett a villamoshálózat, így annak felújítása már elengedhetetlenné vált. A felújítás az idei nyári szünet alatt valósult meg. A munka eredményeként a teljes villamoshálózat mellett a vizesblokkok is megújultak, valamint újrafestették az iskola folyosóját is. Emellett klimatizálták az informatikatermeket, a tanárit és az igazgatói irodát. Az iskolaigazgató köszönetet mondott a felújítás valamennyi közreműködőjének.

Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ szakmai vezetője szerint négy fontos összetevője van a tiszaalpári iskolában megvalósult fejlesztésnek, amelyek a tenni akarás, a támogatás, az együttműködés és a megújulás. A tiszaalpári iskola folyamatos megújulása is ennek a folyamatnak köszönhető.

Dr. Vancsura István polgármester az iskola történetét idézte fel. Mint mondta, az 1930-as években épült meg a jelenlegi épület, amely nagyon sok fejlesztésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben azért, hogy mindig megfeleljen a kor követelményeinek. Az 1980-as években nyerte el az intézmény jelenlegi formáját. A villamoshálózat felújítása után a következő lépés a fűtési rendszer korszerűsítése lesz, ami a jelenlegi időszakban fokozottabban indokolt.

Lezsák Sándor, Tiszaalpár országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, hogy a választókerületben nagyon sok nagyszerű iskola van, és a tiszaalpári is a legjobbak közé tartozik, ahol csendesen, szívósan, olykor nehézségekkel megküzdve, de sebezhetetlen kitartással, munkával és szorgalommal teszik a dolgukat a pedagógusok és a diákok egyaránt.

A fejlesztés átadási ünnepsége a diákok műsorával zárult.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!