Dr. Ónodi Izabella 2014. november 17. 14:00

Kialakuló háromszéki-kiskun kapcsolatok

Képgaléria
Kialakuló háromszéki-kiskun kapcsolatok
Kézdivásárhelyi magánlátogatásunk alkalmával olyan tárgyalásokat kezdtünk meg a városi és környékbeli turisztikai és kulturális intézményekkel, ami megalapozhat egy későbbi, szakmai alapokon nyugvó, értékközvetítő testvérvárosi kapcsolatot – számolt be dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke.

Látogatást tettünk többek között Bokor Tibor polgármesternél, Dimény Attila múzeumigazgatónál, találkoztam D. Haszmann Orsolyával a csernátoni Haszmann Pál Múzeumból, Vántsa Éva könyvtárigazgatóval, valamint Bejan András gimnáziumigazgatóval.

Beszélgetéseink során mindannyian egyetértettünk abban, hogy egy jól működő testvértelepülési kapcsolat mozgatórugója az intézmények közötti tartalmas együttműködés. Ennek tükrében szeretnénk Kiskunfélegyháza kulturális és zenei büszkeségeit Háromszék "Párizsában" bemutatni, csere fellépéseket, vándorkiállításokat, alkotótáborokat és cserediák programokat szervezni. Az intézményvezetőkkel bizakodva tekintünk a kialakuló háromszéki-kiskun kapcsolatok elé.

dr. Ónodi Izabella

 

Kövessen minket a Facebookon is!