Tiszaalpár 2023. június 25. 14:00

Újabb TOP Plusz beruházás: konyha és ebédlő épül Tiszaalpáron

Újabb TOP Plusz beruházás: konyha és ebédlő épül Tiszaalpáron
Egy új, 500 adagos főzőkonyha és étkező épül Tiszaalpáron, amellyel megoldódik a helyi diákok ebédeltetése. A beruházást a TOP Plusz programból finanszírozza a település.

Borítókép: illusztráció

A vármegyei önkormányzat által menedzselt programból 575 millió forintot nyert el Tiszaalpár önkormányzata. Ebből az összegből valósul meg az új, 500 adagos főzőkonyha, illetve a hozzá tartozó ebédlő a helyi általános iskolával szemközti telken. 

– Az évtizedek óta működő jelenlegi konyha nem felel meg az igényeknek, az általános iskolások 11 órakor kezdteK ebédelni és 15 órakor végeztek, ami nem volt tartható. Az iskolában van egy tanterem, amelyben a tankerület engedélyével ideiglenesen étkezhetnek a gyerekek, de ősztől erre a teremre is szükség lesz az oktatáshoz. Ezért is örülünk nagyon, hogy pályázatunk támogatást nyert – mondta el Vancsura István polgármester.

A tervezés során az energiahatékonyságra és a fenntarthatóságra is ügyeltek: az épület fűtése és a használati melegvíz-előállítása várhatóan hőszivattyús rendszerrel történik majd, a tetőszerkezetre pedig napelemek kerülnek fel.

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának közreműködésével a következő hét évben összesen 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a vármegyébe a TOP Plusz program keretében – írta oldalán a vármegyei önkormányzat. 
             

Kövessen minket a Facebookon is!