Tiszaalpár 2023. augusztus 7. 10:00

Huszonhat település képviseltette magát a tiszaalpári traktoros napon

Huszonhat település képviseltette magát a tiszaalpári traktoros napon
Százhatvanöt traktoros mérte össze ügyességét és tudását szombaton Tiszaalpáron. A nagyszabású rendezvény házigazdája a februárban megalakult helyi gazdakör volt.

Borítókép és további fotók: Gulyás Sándor



Második alkalommal rendezték meg a Tiszaalpári Traktoros Napot. Az idei program szombat reggel látványos felvonulással indult. A traktoros ügyességi, gyorsulási és erőhúzó versenyen huszonhat település százhatvanöt traktorosa állt rajthoz – számolt be a megyei hírportál



– A rendszerváltást követő években több alkalommal rendeztek traktoros ügyességi és szántóversenyt településünkön. A kezdeti lelkesedés másfél évtizede elhalt. A helyi gazdák kezdeményezésére, önkormányzatunk támogatásával tavaly újraéledt a hagyomány.



Az első verseny sikerét látva nem volt kérdéses a folytatás. Idén csaknem másfélszer annyi traktoros jött össze, mint az előző esztendőben – hangsúlyozta megnyitóbeszédében dr. Vancsura István, Tiszaalpár község polgármestere, aki egyben köszönetet mondott a szervezőknek és mindazoknak, akik részt vettek a munkában.



Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun vármegyei elnöke köszöntőjében az összefogás fontosságára és erejére hívta fel a figyelmet. – A helyi gazdálkodók mondhatni, a tavalyi traktoros napon találtak egymásra és született meg a helyi gazdakör megalakításának ötlete. A civil szervezet ma már negyvennégy tagot számlál. Az összefogás erejét bizonyítja a mai rendezvény is, amelynek a legfontosabb üzenete, hogy együtt tudunk dolgozni, eredményeket elérni.



Győri Péter, a Tiszaalpári Gazdakör elnöke elmondta, hogy a gazdakör elsődleges célja a tagok érdekeinek képviselete, az önálló gazdálkodáshoz szükséges szakmai ismeretek fejlesztése, a természetes környezet megóvása, valamint a szakmai és gazdasági érdekek képviselete. Mindemellett nagy hangsúlyt kívánnak helyezni a közösségépítő rendezvények megszervezésére. Terveik között szerepel az idei évben egy a disznóvágáshoz kapcsolódó gasztronómiai program megvalósítása.



A traktoros ügyességi, gyorsulási és erőhúzó versenyek mellett ingyenes gyermekprogramokkal is készültek a szervezők. Lehetőség volt többek között traktorozásra, lovaskocsikázásra és ügyességi feladatok megoldására is, de nem maradt el a kirakódó vásár sem.


Fotó: Tiszaalpár Hangja

A nap főnyereménye egy fűnyírótraktor volt, amit a helyszínen megvásárolható támogatói jeggyel lehetett megnyerni. A második Tiszaalpári Traktoros Nap a helyi gazdakör szervezésében, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága és a tiszaalpári önkormányzat támogatásával valósult meg. 

Az eseményről készült rövid videó itt nézjető meg.
               

Kövessen minket a Facebookon is!