Dr. Ónodi Izabella 2014. december 6. 21:25

Mesevárosok márpedig léteznek!

Képgaléria
Mesevárosok márpedig léteznek!
Különleges kiállítás nyílt mézeskalácsházakból a Kiskun Múzeumban

Több, mint 40 mézeskalácsból épült házikó – közöttük számos félegyházi, jellegzetes épület ehető mása – várja a látogatókat a múzeumban. A meseváros fővédnöke, Csányiné Pap Andrea elmondta, hogy számára a különleges kiállítás megvalósítása egy varázslatnak tűnik.

– Örömmel vállaltam, amikor a Kiskun Múzeum Baráti Körének képviseletében Mészáros Márta megkeresett, hogy álljak a rendezvény mellé, támogassam és népszerűsítsem. Számomra a mézeskalács házikó építése művészet, és mindig csodáltam azokat az embereket, akik bele mertek ebbe vágni. Örömmel látom, hogy sok ilyen, számomra bátor ember van, és szívesen vettek részt egy mézeskalácsváros felépítésében. Remélem, hogy ez az összefogás nemcsak a mesevárosnál tapasztalható, hanem ugyanezen összefogással fogjuk felépíteni saját városunkat is.

– Mesevárosok márpedig léteznek, nemcsak a képzeletünk szüleményei – jelentette ki dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke. – Meseváros minden olyan közösség, ahol a szeretet, az ünnep és az adni akarás erősebb minden másnál. Örömmel üdvözlöm ezt a nagyszerű kezdeményezést, melyben mi, felnőttek újra gyerekek lehetünk, és ti, gyerekek újra birtokba vehetitek a néha tévesen felnőttesnek tartott múzeumot.

A mézeskalács-meseváros a Kiskun Múzeumban tekinthető meg. A helyszínen jótékonysági tombolajegyet vásárlók között, a negyedik adventi gyertya meggyújtása után gazdára találnak az ehető város mesés házikói.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!