Dr. Ónodi Izabella 2014. december 10. 08:50

Mézeskalács „torna”

Képgaléria
Mézeskalács „torna”
Gyúrták a tésztát, formázták, majd feldíszítették és kisütötték a mézeskalácsot a fiatalok Kovács János mestercukrász műhelyében. Ezzel tanultak, és mivel az elkészült termékeket hazavihették, így a karácsonyi felkészülés aktív részeseivé váltak.

"Ne enni adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni!" - mondja az elhíresült távol-keleti bölcsesség. A Sorsocskák Alapítvány természetesen rendszeresen megszegi a mondat első felét, a másodikat viszont komolyan veszi. Ennek tükrében indította útjára Dr. Ónodi Izabella kuratóriumi elnök "A munkád öröme!" programját, amellyel szeretné megismertetni a hátrányos helyzetű fiatalokat Kiskunfélegyháza legsikeresebb mestereivel, szakmáival és vállalkozásaival. A program műhely- és üzemlátogatásokkal, személyes ismerkedéssel, kézzel fogható élményekkel közvetít jó példát a fiataloknak és segíti őket a közelgő pályaválasztásban. Karácsonyhoz közeledvén december 9-én Kovács János mestercukrász tanította meg a mézeskalács készítésére a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény öt ifjú delegáltját.

A tésztát ugyan már előkészítették, de a mester elmagyarázta tanítványainak, hogy a teavajból, porcukorból, vaníliás cukorból, mézből és fűszerekből mennyit és hogyan kell használni ahhoz, hogy finom mézeskalácsot készíthessenek. A díszítés során pedig mindenki szabadon engedhette fantáziáját.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!