Helyi hírek 2024. június 8. 14:00

Makettkiállítás a Dózsa iskolában

Képgaléria
Makettkiállítás a Dózsa iskolában
Márton Arnold atya makettjeit mutatja be a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola aulájában nyílt kiállítás. A több mint 30 alkotás között hazai és külföldi templomok és jól ismert nevezetességek kicsinyített másai is láthatók.

A londoni Szent Pál-székesegyház, a Notre-Dame, a pisai ferde torony, a Colosseum, sőt, még a Titanic makettjét is elkészítette már Márton Arnold. A Szent István Templom káplánját gyerekkora óta érdeklik a makettek, jómaga több tervet is rajzolt. Az első maketteket középiskolásként készítette, saját tervei alapján nyomtatta ki, és ragasztotta össze az alkotásokat. Lapunknak korábban úgy fogalmazott, hogy a makettezés nemcsak hobbi, hanem egyfajta Istennel töltött idő is, amikor csendben elmélyül, imádkozik.

A Dózsa iskolában kiállított makettek az orosz fővárosba, Moszkvába, Velencébe és az olaszországi Szent Márk-térre is elkalauzolnak. A külföldi nevezetességek mellett több hazai látványosság kicsinyített mását is megcsodálhatjuk, így például a Szent István Bazilikát, a Mátyás-templomot, a Halászbástyát és az Esztergomi Bazilikát is.

A kiállítás a tanév végéig látogatható.

G. E.
            

Kövessen minket a Facebookon is!