Napi pozitív 2015. január 2. 10:10 Forrás: kiskegyed

Mit tartogat 2015?

Mit tartogat 2015?
Van aki szeretné előre tudni a sorsot ami vár rá, van aki az életben éppen annak kiszámíthatatlanságát tartja a legtöbbre. Hisznek, vagy nem a horoszkópban, ha másért nem, a játék kedvéért lássuk: kinek mit ígér az új év!

Kos (III. 21.–IV. 20.)

Szerelem:
Még mindig mintha a hadak útját járná: a kedvesével mindennapos vitákba bonyolódhat. De ha egy kicsit is van rálátása önmagára, a saját személyiségére, akkor be kell látnia, hogy valójában önmagával folytat szűnni nem akaró vitákat.


Tulajdonképpen azok járnak most jól, akik párkapcsolatban élnek. Akik magányosak, azok ezt az önvitát könnyebben szomatizálhatják (a testükre vonatkoztathatják), azaz könnyen belebetegedhetnek. Minél inkább építő jelleget képes adni a változásainak, annál kisebb a kudarc, a válás, vagy a betegség lehetősége.


A pozitív gondolkodás akár gyermekáldás formájában is testet ölthet! Fogadja el, ne legyenek ellenérzései! Most éppen erre a felelősségvállalásra van szüksége. Sokkal több örömet lelhet benne ugyanis, mint amekkora terhet jelent. Kreatívabbá, valóságosabbá válhat általa.


Pénz:

Az év első felében fellélegezhet. A pénzügyek, főleg a más pénzét illető terhek terén ideiglenesen megkönnyebbülést érezhet. Körülbelül a nyár közepéig tart ez a felhőtlen állapot, amikor is majd a Szaturnusz nyomasztó hatásait érezheti megint ezen a téren. Érdemes hát az év második felére kisebb-nagyobb tartalékokat felhalmoznia az év első szakában, mert ismét visszatérhetnek kis időre a szűkösebb napok.


Szerencsére a változások tartósan pozitívak lesznek, de kisebb zavarokkal még számolnia kell, különösen, ha még vannak hitelek, kölcsönök, melyeket nem törlesztett. A jó szövetségek is hozzájárulhatnak a helyzete stabilizálásához, akár házasság, vagy más, üzleti társulás révén gyarapodhat. Az öröklés lehetősége sem kizárt azonban.
 

Bika (IV. 21.–V. 20.)

Szerelem:
A párkapcsolat terén javulásra számíthat. Mintha kis időre elmúlnának azok a fellegek, amelyek az elmúlt időszakban sötétségbe borították párkapcsolatának egét. Ám ez a csalóka napfény csak akkor lesz tartós, ha ön is képes a kedvesével együtt átalakulni.


A családi, otthoni élete is jelentős átalakuláson mehet keresztül. Ha a háza táján bármilyen javítást, átalakítást, bővítést visz véghez, az a kapcsolatán is meg fog látszani. Érdemes kicsit spirituálisabb szemszögből is megvizsgálnia az otthonát: szerezzen be egy Feng shui könyvet!


Augusztustól a nagy szerencsebolygó a szerelem házába lép, ám a Szaturnusz a párkapcsolatot megint elsötétítheti. Önön is múlik, hogy szerelembe esik-e valaki másba, és ez elég-e ahhoz, hogy elhagyja miatta jelenlegi társát?


Pénz:

Pénzügyi gondokkal kezdődhet ez az év. Különösen azok érezhetik ennek nyomasztó súlyát, akiknek hitelek, adósságok terhe nyomja a vállát. Egyéb esetben is mintha nagyobb kötelezettségeket lenne kénytelen vállalni mások pénzügyeit illetően. Talán a társa, vagy valamely rokona nehézségei miatt kénytelen többet áldozni.


A legjobb esetben azonban valamilyen közös befektetés, talán éppen a lakásügyekre fordított pénz miatt vállal nagyobb terheket. Ez azonban a lehető legjobb, amit csak tehet, hogy a Szaturnusz nehézségeket okozó hatását mégiscsak valami jóra fordíthassa.


Az év második felére ideiglenesen könnyebbséget tapasztalhat, talán azért is, mert akkor valami egészen más esemény köti majd le a gondolatait.


Ikrek (V. 21.–VI. 21.)

Szerelem:
Bizony eljött az ideje az elköteleződésnek még a széllel bélelt Ikrek jegyűek számára is! A párkapcsolat házába lépő Szaturnusz legalábbis mintha valamiféle ultimátumot jelezne a képletében, akár a szó szoros értelmében is. Vegye nagyon komolyan a kedvese minden szavát, mert bizony most a nehezebbik oldalát kell megtapasztalnia a kapcsolatnak.


Minél inkább elébe megy azonban a felelősségvállalásnak, végül is annál jobbnak érezheti majd a helyzetét. A legjobb, ha maga is kívánja azt a fátylat, jegygyűrűt, s mindent, ami vele jár. Az év második felében pedig akár a fészekrakásra, a költözésre is sor kerülhet, vagy más módon teheti majd még otthonosabbá és melegebbé a fészkét. A lakással kapcsolatos jogi ügyeket is ekkor érdemes elintézni.


Pénz:

Pénzügyei változékonyságához és válságosságához már hozzá szokott az utóbbi időben. Az év elején azonban lesz rá lehetősége, hogy valamiképpen javítson a helyzetén, leginkább a kölcsönöket, hiteleket illetően. Okos megoldásokkal az adóterhein is könnyíthet. Azt kellene azonban felfedeznie magában elsősorban, hogy milyen régről öröklött rossz minták vezetik önt újra és újra folyton ugyanabba a kátyúba az anyagiak tekintetében.


Ha erre rájön, azzal máris tett egy lépést afelé, hogy a megoldásokat is megtalálja. Talán magának sem vallja be, de irtózik a pénztől, s ezzel éppen úgy fetisizálja, mintha imádná. Az arany középutat kellene megtalálnia, s ráébrednie, hogy a pénz eszköz, segítség a céljai eléréséhez. Nem több, s nem is kevesebb. 
 

Rák (VI. 22.–VII. 22.)

Szerelem:
Ez az évkezdet sem lesz egészen konfliktusoktól mentes: a kapcsolat házán áthaladó Plútó még mindig nehéz fényszögben áll az Uránusszal. Folyamatos változást követelnek ennek értelmében öntől a csillagai, miközben a tudattalanban őrzött tartalmak feltörésével is örökösen számolnia kell. Ezt tartsa észben akkor, mikor érthetetlen és értelmetlen vitákba bonyolódik nap, mint nap a kedvesével.


Lehet, hogy nem is rá, hanem a saját anyjára, vagy az apjára haragszik. Még kevésbé tetten érhető az öntudatlan kivetítés, ha az ön dédanyja haragja támad fel önben a dédapja ellen. Ha nagyon elmérgesedne a viszony, ezért kérje terapeuta, mediátor, pszichológus segítségét. Sokat segíthet egy családállítási terápia is. A konfliktusok azonban a szenvedélyt is felfűthetik önben.


Pénz:

Jó időszakra számíthatnak a Rák szülöttek a pénzügyek tekintetében. Mindazok a nagy tervek, célok és koncepciók, melyeket a múlt esztendőben talán hiába dédelgettek, egyszerre megvalósíthatóvá válhatnak. Mintha egy láthatatlan kéz hirtelen elhárította volna az akadályokat: csak legyen elég ereje hozzá, hogy mindet megvalósíthassa!


Munkája rengeteg lesz, ezért óvatosnak kell lennie a vállalásokban! Sajnos hajlamos lehet túlvállalni, túlhajszolni magát, ami akár az egészsége rovására is mehet, ha nem vigyáz. Szóval még abba a kényelmes és kellemes helyzetbe is kerülhet, hogy ön válogathat a munkák és a lehetőségek között. Válassza a legjobbat, azaz azt, ami az ön természetének, lelki igényeinek és vágyainak is a leginkább megfelel!
 

Oroszlán (VII. 23.–VIII. 22.)

Szerelem:
Az év első felében a szerencsecsillag még önnel tart, ami a szerelemben is nagyon jót jelent az Oroszlánoknak. Méz és tűz, csókok és ölelések várnak önre. Ennek megfelelően nagyon kreatív és termékeny is lehet: fiatal nőknél ez természetesen gyermekáldással is járó állapot lehet. Sőt, akár még a kicsit idősebbek, vagy akár a nagyon idős férfiak is meglephetik magukat egy későn jött utóddal.


A gyermek házába lépő Szaturnusz legalábbis a nagyobb felelősségvállalás tényét mutatja. Ha pedig már vannak gyermekeik, akkor a velük való gondok szaporodhatnak meg, de természetesen akár jó értelemben is. Érdemes az ambiciózus, tehetséges gyermekekkel többet is foglalkoznia.

Az év második felében, ha nem is huny ki önben a szerelem tüze, de azért kisebb lángolásra számíthat.


Pénz:

Már az év elején is rengeteg lehet a munkája, azonban érdeklődés híján hajlamos lehet azokat kissé elhanyagolni. Emiatt persze meggyűlhet a baja a kollégáival, a főnökeivel. Ha pedig ön a főnök, akkor se akarjon minden változást egyszerre bevezetni, mert ezzel csak ellenérzéseket szül a kollégáiban, beosztottaiban.


Ön akármennyire tüzes és kreatív, mindenkitől nem váratja el ugyanazt a lendületességet. A fokozatosság ezért még az ön esetében is erény lehet. Annál is inkább, mert a pénzügyek terén is inkább az év második fele hozhat önnek bőséget és jót. Addig ugyan végez, amit végez az év elején, de augusztustól már egészen más dolgok, hosszabb távú tervek fogják lekötni majd a figyelmét.

Nagy üzletek, komoly pénzügyi tervek lesznek majd kilátásban, amiről most még tán nem is álmodik.


Szűz (VIII. 23.–IX. 22.)

Szerelem:
Az év elején még kissé frusztráltnak érezheti magát: mintha nem lelné a helyét a saját családjában, az otthonában. A nagy szerencsecsillag mintha csak az álmodozásban segítené, de a megvalósításban egyelőre nem támogatná. Ám azért ön csak álmodozzon nyugodtan!


Hamarosan, már az idei nyár vége felé felragyoghat a szerencsecsillaga! Ez egyszerre segíti önt a szerelemben, a párkapcsolatban, az otthonát és gyermekeit illetően, valamint a családi életében. A nagy változások hirtelen, és mindent elsöprő erővel állhatnak elő, ezért sem árt, ha álmaiban, képzeletében már jó előre mindent kidolgoz magában. Akkor fogja megérteni, a hátráltatás, a gátlás, valójában érlelődés most az év elején. Bár ön azt hiszi, valójában még egyáltalán nincs felkészülve mindenre.


Pénz:

Ha ön vállalkozó, az üzleti élet most egy feldúlt hadszíntérre hasonlíthat leginkább, legalábbis ahogy az ön rendhez és szabályokhoz szokott lelke azt megéli. Még az is lehet, hogy megfordul a fejében, hogy visszaadja a vállalkozói engedélyét. Talán érdemes lenne csak szüneteltetnie. Néhány hónap, vagy legfeljebb egy-két év múlva megváltozik a helyzet, és akkor megint biztosabb terepen érezheti magát.


Ha ön alkalmazott, akkor inkább a túlmunkával kell számolnia. Ugyanazért a pénzért esetleg jóval többet kell majd dolgoznia, vagy nagyobb felelősséget kell vállalnia. Kárpótlásul azonban lehetősége nyílhat, leginkább az év második felében arra, hogy az álmait, a vágyait a valóságba is átültethesse. Változtasson a kapcsolatain, keresse a nyilvánosságot! Ne féljen a sikertől!
 

Mérleg (IX. 23.–X. 22.)

Szerelem:
Még mindig változásokra számíthat a párkapcsolat, a családi viszonyok terén. Talán nem is a saját otthonában, hanem a tágabb értelemben vett családjában lehetnek nagy átalakulások. Figyeljen oda jobban a szüleire, a testvéreire! Az ő példájuk ugyanis iránymutató lehet a saját kapcsolatában, otthoni viszonyaiban is. Kedvese zaklatottságát alighanem csak ön képes higgadtan kezelni, és szüksége is van a kiegyensúlyozottságára, ha állni akarja a sarat.

Nem érdemes minden vitába belemennie, és próbálja meg humorral kezelni a dolgokat. Az segít abban, hogy ne vegyen mindent magára. Mert a problémák fele, vagy akár harmada is valójában nem önről szól, még ha ön jó alanynak is bizonyul a vádaskodáshoz. És néha természetesen az sem árt, ha kerek-perec visszautasít mindent.


Pénz:

Pénzügyek terén úgy tűnik, fellélegezhet az év elején. Habár a nehézségeket okozó Szaturnusz távozása még csak ideiglenesnek mondható, de egyértelműen olyan változások indulhatnak meg az életében, amelyek következtében felhagyhat a garasoskodással. Ez talán nem is olyan könnyű, mint azt gondolná.


Mert bizony nemcsak a jóhoz, de a rosszhoz is könnyű hozzászokni. Ezért eleinte fájhat, ha olyan dolgokért ad ki pénzt, amit eddig csak távolról mert csodálni. És talán nem árt, ha nem engedi, hogy azonnal elszaladjon önnel a ló, mivel az év második felére – habár szintén csak átmenetileg – még visszajöhetnek a szűkösebb napok.


Azért egy nagy nyaralás még beleférhet a költségvetésbe. Foglalja le, fizessen be rá már az év kezdetén! Ez kell ahhoz, hogy energetikailag helyre álljon!


Skorpió (X. 23.–XI. 21.)

Szerelem:

Álmodozás és kételyek: ezek azt érzések váltakoznak önben a szerelem terén. Ám, még ha bizonyos téren csalódnia is kell, mégis inkább arra koncentráljon, amit valóságossá tehet a szerelmi álmaiból. Mert ugye nem akarja ön is az örök kesergők táborát szaporítani? Ennél ön sokkal gyakorlatiasabb és realistább valójában.

És ha így áll hozzá, akkor nagyon szép napokat élhet meg a kedvesével is. Ráadásul, ha vele megtanul elnézőbb lenni, önmagával kapcsolatban is sokkal elnézőbb lehet. Ezért, ha így tesz egy felszabadultabb, boldogabb időszakot élhet át.

A szigorúság, rigolyásság az ősz kezdetén ugyan még visszatérhet önhöz, ami riasztó lehet a társa és az önt körülvevők szemében. Bár sok a dolga, próbáljon meg egy kicsit megint lazítani!


Pénz:

Beköszönnek a szűkösebb napok. A pénzügyek terén az eddigieknél megfontoltabbnak, számítóbbnak kell lennie, ha jót akar magának, és a hó végeken sem szeretné üresnek látni a családi kasszát.

A nadrágszíjszorító technikákat leginkább az év első felében kell majd gyakorolnia. Ősztől átmeneti javulás, fellélegzés várható, de ez inkább csak egy kis erőgyűjtésre, vagy tartalékolásra ad majd alkalmat. Annál jobban járhat, minél inkább képes hosszú távon gondolkodni.

A nagyobb befektetések, távlati koncepciók is sok pénzt emészthetnek fel. De ezekkel kapcsolatban legalább abban biztos lehet, hogy nem lesz hiábavaló, amit rákölt. Érdemes tehát nagyot álmodni, tervezni, mert ezzel a jövőjének adhat biztos alapokat. A karrierjében nagy emelkedést remélhet az év elején, ha él a lehetőségekkel!


Nyilas  (XI. 22.–XII. 21.)

Szerelem:
Nehézségekkel teli időszak köszönt be az életébe, ami minden bizonnyal rányomja majd a bélyegét a kapcsolatára is. Talán maga is úgy érzi majd, hogy több magányra, visszavonultságra van szüksége. Ám ez nem ok még arra, hogy elmarja magától azt, akit leginkább szeret.

Értesse meg párjával, hogy szüksége van az egyedül töltött órákra, napokra. Erre egyébként valamilyen kötelezettség, esetleg több munka is kényszerítheti. Uralkodó bolygója a külföld, a tanulmányok házában jár: ez is oka lehet a távolságtartásának.

Ha így is van, legalább vigye magával a társát is külföldi utazásaira, vagy legalább is némelyikre. Ezzel elejét veheti annak, hogy magányossága túl mély, és pláne maradandó legyen. Az év második felére már otthonülőbbé válhat.


Pénz:

Az év első felében még sokat kell tanulnia és tapasztalnia ahhoz, hogy az év végére előreléphessen azon a bizonyos szamárlétrán. Szerencsére ehhez a kellő elhivatottság is megvan most önben, ami bizalmat kelt a feljebbvalóiban, és garantálja a sikereket. Bár a státusz, vagy a lehetőség szinte magától adódik, mintegy az ölébe pottyan, azért nyitva kell tartania a szemét, ha meg akarja ragadni a lehetőséget. A másik veszély, ami szintén fenyegetheti, hogy két szék között a földre pottyanhat.


Akármi mellett is dönt tehát, oda kell figyelnie a megfelelő időzítésre. A legjobb, ha a megérzéseire hallgat. A saját üzlet, vállalkozás gondolatát egyelőre jobb lenne elvetnie, mert a körülmények és az üzleti és anyagi élet zaklatottsága most nemigen kedveznek önnek ezen a téren.
 

Bak (XII. 22.–I. 19.)

Szerelem:
Szerelmes kedvében találja ez az új év, ám ez a szerelemvágy akár riasztó is lehet a másik nem szemében, ha nem tudja palástolni, avagy szép köntösbe burkolni. Tehát a rámenősség ugyan nem hátrány, de az eszközöket nagyon meg kellene válogatnia, ha célt akar érni.

És ha már célt ért, akkor se mutassa ki a foga fehérét! Mert bármilyen visszafogott és zárkózott is ön általában, mostanában a párkapcsolat terén nagyon is pőrén tud fogalmazni. Ezt akár még támadásnak és elutasításnak is veheti a kedves célszemély.

Az otthonában a változás úgymond állandósul: jelenthet ez hosszadalmasabb felújításokat, vagy örökös költözési igényt, esetleg egyfajta vándormadár életet. Az is természetes e csillagzat idején, hogy szinte havonta rendezi át az otthonát. Nem baj, a végén majd egyszer csak jó lesz.


Pénz:

Az év elején még nagyon sokat kell küzdenie az anyagiakért is, de januárban kisebb-nagyobb összeghez juthat, ami egy-két hónapra segít átvészelni önnek a nehéz napokat. Akár még bizonyos luxust is megengedhet magának: lehetősége nyílhat egy kisebb utazásra.


A saját pénzzel ugyan nem lesz olyan nagy szerencséje, de a más pénzével kapcsolatos ügyeket az év első felében szerencsésen rendezheti, legyen szó valamilyen hitel kedvezőbbre cseréléséről, vagy egy örökösödési vagy egyéb anyagiakat érintő per lezárulásáról.


Az év második felében nagyobb utazásra is sor kerülhet pénzügyek miatt. Nem feltétlenül jelent ez egyben külföldi munkát, de akár azt is. Lehetséges, hogy az emelkedés, a szakmai fejlődés érdekében tanulmányokba kezd az ősszel.
 

Vízöntő (I. 20.–II. 18.)

Szerelem:
A szerelemben, a kapcsolatban még mindig a nagy lehetőség idejét éli: még mindig nem késő házasságra lépnie a társával, ha eddig még nem tették volna meg. Ez többféle előnnyel jár, de persze egy Vízöntőnél a racionalitás és az érzelmek egyformán a latba esnek. A meggondolásain azonban nem érdemes túl soká rágódnia, mert lehetséges, hogy mire dönt, a kedvező lehetőség, a potenciális társ már odébb is állt!

Arra is vigyáznia kell, hogy mit és hogyan mond ki, mert szavaival akaratlanul is megsértheti mások érzékenységét. A jó oldalt keresse, és akkor meg is fogja találni! Ám, ha folyton csak a rosszat veszi észre, és azt is szajkózza, akkor nem csodálkozhat rajta, ha rosszra is fordul a sorsa. Tegyen jót! És akkor, mint a mesében, jót várhat!


Pénz:

A pénzügyi helyzetét az év elején talán még nem látja olyan rózsásnak, mint ahogy azt az elvárásai diktálnák. Ám, ha kicsit szerényebben értékeli a helyzetét, akkor abból a kevésből, vagyis inkább kevesebből, ami van, sokat kihozhat.

Sok múlik most a találékonyságán, és azon, hogy ami viszont adódik, azt nem ereszti, azt a kicsit is megragadja. Mert ki tudja: ami kezdetben csak éhbér, vagy zsebpénzre való keresetke a gyerekeknek, az a későbbiekben nagyobb üzletté nőheti ki magát.


De így van ez a lehetséges állásokkal is. Annál is inkább, mert ezen az életterületen most a Neptunusz erőterei érvényesülnek, mely általában kiszámíthatatlanul, mondhatni misztikus módon segíti önt a pénzkeresésben. Magyarul nagyon sok múlik azon, hogy hisz-e a lehetőségeiben.


Halak (II. 19.–III. 20.)

Szerelem:
Az év elején még magányosnak vagy elhanyagoltnak érezheti magát. Ez talán azért is van, mert egyelőre nem a párkapcsolat, hanem inkább a munka köti le minden energiáját, figyelmét. Ám, ha valóban őszintén vágyik arra, hogy a magányát oldja, avagy, ha van társa, azzal a kapcsolata teljesebb, rózsásabb, romantikusabb legyen, akkor itt az idő és a lehetőség: idén akár még házasságot is köthet. Igaz, erre nagy valószínűséggel nem a szép tavasz, hanem inkább a késő nyár, vagy az ősz ad majd lehetőséget, de mit számít az!

A lényeg, hogy a szívében legyen tavasz! Ha így van, arra azért mindenképpen érdemes odafigyelnie, hogy a kézfogóra növő hold idején kerüljön sor. Ha pedig már házas, akkor augusztustól a kapcsolatuk felívelését fogja újra megtapasztalni.


Pénz:

Pénzügyek terén még mindig a változatosság az úr. Ám ez nem jelenti azt, hogy időnként nem kereshetne nagyon is sokat. Csak valami hobbi, vagy a pénzügyi rutin hiánya vihet el sokat. Esetleg külföldi utazás, vagy kórházi kezelések miatt adódhatnak nagyobb kiadásai.

Egy barát miatt is érheti sajnos veszteség, ezért, ha meg akarja tartani a barátait, akkor még mindig az a tanácsom, hogy ne keverje a kapcsolatukba az anyagi kérdéseket. Még mindig jobb, ha nemet tud mondani, vagy csak annyit ad kölcsön, amennyit még nélkülözni is tud baj nélkül, ha mégsem kapná (időben) vissza.


Szerencsére a munkaügyekben a helyzete jól alakul, úgyhogy legfeljebb rövidebb időszakokban számolhat szűkösebb napokkal. Próbáljon meg tartalékolni a hónap végére! Egy kis odafigyeléssel beletanulhat.

 

Kövessen minket a Facebookon is!